DXY vormt break-and-retest patroon nu obligatierentes stijgen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… lees meer.
on jan 19, 2022
  • De Amerikaanse dollarindex heeft de laatste tijd een sterke comeback gemaakt.
  • Het heeft zijn belangrijke weerstand opnieuw getest op $95,66.
  • We leggen uit wat u op korte termijn kunt verwachten.

De Amerikaanse dollarindex (DXY) maakte een sterke sprong toen beleggers zich concentreerden op de aanhoudende uitverkoop van obligaties in de Verenigde Staten. Het steeg naar $ 95,70, wat ongeveer 1,25% boven het laagste niveau van vorige week is.

Uitverkoop van obligaties

Er vindt een uitverkoop van obligaties plaats in de Verenigde Staten en andere landen, omdat beleggers zich zorgen blijven maken over centrale banken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De 10-jaarsrente steeg dinsdag naar het hoogste niveau in twee jaar. Het rendement staat momenteel op 1,88%, wat aanzienlijk hoger is dan het dieptepunt van vorig jaar van ongeveer 0,99%.

Evenzo staat het rendement op 30-jaars obligaties momenteel op 2,19%, wat het hoogste is sinds juli vorig jaar. Obligatierendementen hebben een omgekeerde relatie met hun prijzen.

De prestatie van de obligatiemarkt komt vooral doordat beleggers zich momenteel zorgen maken over de Federal Reserve. De bank begon in november vorig jaar met het afbouwen van haar beleid inzake kwantitatieve versoepeling en zal dit naar verwachting dit jaar afbouwen.

Ook heeft de Fed laten doorschemeren dat ze dit jaar ongeveer drie renteverhogingen zal doorvoeren. Als dit gebeurt, zullen deze renteverhogingen het meest zijn sinds 2018, toen de bank vier renteverhogingen uitvoerde.

De Amerikaanse dollarindex steeg als dollar ten opzichte van de meeste valuta’s, inclusief de euro, het pond sterling en valuta’s van opkomende markten zoals de Zuid-Afrikaanse rand.

Later vandaag zal de DXY index nog reageren op de laatste Amerikaanse obligatiemarkt. Een andere belangrijke katalysator zullen de meest recente consumenteninflatiegegevens in het VK zijn. Analisten verwachten dat de consumenteninflatie in het land in december op een hoog niveau bleef. Het pond is het op één na grootste lid van de dollarindex.

De dollarindex zal ook reageren op de laatste Canadese inflatiegegevens en Amerikaanse bouwvergunningen en woningstartgegevens.

Dollarindex voorspelling

US dollar index

De 1-dag grafiek laat zien dat de Amerikaanse dollarindex het de laatste tijd goed heeft gedaan. Het is erin geslaagd om terug te stuiteren en de belangrijkste weerstand opnieuw te testen op $ 95,66, waar het onlangs worstelde om onder te komen. Dit betekent dat de index een break-and-retest patroon heeft gevormd en iets boven het 23,6% Fibonacci retracementniveau is gestegen.

Daarom zal de index waarschijnlijk de bearish trend hervatten, aangezien een break-and-retest meestal een bearish teken is. Als dit gebeurt, is de volgende belangrijke ondersteuning die u in de gaten moet houden het laagste punt van vorige week op $ 94,67.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money