AUD/USD voorspelling na de sterke Australische banengegevens

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… lees meer.
on jan 20, 2022
  • Het AUD/USD paar kantelde donderdagochtend hoger.
  • Dit gebeurde na de laatste Australische banengegevens.
  • We leggen uit wat u kunt verwachten in de aanloop naar de werkloosheidsaanvragen van de VS.

De AUD/USD steeg donderdagochtend hoger na de laatste Australische banengegevens. Het paar handelt op 0,7237, wat iets hoger was dan het dieptepunt van deze week op 0,7175.

Vacatures in Australië

De Australische economie doet het relatief goed nu het land weer opengaat en de vraag uit China stijgt. Volgens het Australische Bureau voor de Statistiek (ABS) daalde de werkloosheid in het land in december tot 4,2%. Dat was een beter aantal dan de mediane schatting van 4,5%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De economie voegde meer dan 64,8k banen toe in december, wat aanzienlijk lager was dan de gemiddelde schatting van 43,3k. In november voegde het land meer dan 366.000 banen toe toen de staten van het land begonnen met het beëindigen van hun lockdowns. De participatiegraad bleef onveranderd op 66,1%.

Deze cijfers laten zien dat de economie het relatief goed doet, al blijven er uitdagingen. Als de trend zich voortzet, denken analisten dat de Reserve Bank of Australia (RBA) in het derde of vierde kwartaal van 2021 gaat verkrappen.

Aanvullende gegevens uit Australië zijn de laatste tijd relatief sterk. Zo stegen de detailhandelsverkopen in december sterk, mede dankzij de kerstinkopen. De PMI’s voor de productie en de dienstensector deden het ook goed in december.

Echter, eerder deze week reageerde het AUD/USD paar op de zwakke Australische consumentenvertrouwensgegevens. Volgens Westpac daalde het vertrouwen in januari met zo’n 2% tot 102,2 punten. De grootste zorg onder consumenten is dat sommige staten nog steeds beperkingen en vaccinmandaten in het land implementeren.

Vooruitkijkend zal het AUD/USD paar vervolgens reageren op de belangrijkste economische gegevens die vanuit de Verenigde Staten zijn gepland. Het Labour Department zal later vandaag de laatste gegevens over de eerste werkloosheidsaanvragen publiceren. Ook zullen de VS de laatste bestaande gegevens over de verkoop van woningen publiceren. Woensdag toonden gegevens van het ministerie van Handel aan dat de bouwvergunningen en de huisvesting van het land het in november goed deden.

AUD/USD voorspelling

AUD/USD

Op de 4-uur grafiek zien we dat het AUD/USD paar hoger is gekanteld na de laatste Australische banengegevens. Het handelt op 0,7231, wat iets boven de onderkant van het stijgende kanaal is. Het paar is iets boven het 38,2% Fibonacci retracementniveau gestegen.

Het probeert ook boven de Ichimoku-wolk te komen. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien bulls zich richten op de bovenzijde van het kanaal op ongeveer 0,7300.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money