EUR/USD vormt een bearish vlag voorafgaand aan inflatiegegevens in de eurozone

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… lees meer.
on jan 20, 2022
  • De EUR/USD heeft een bearish vlagpatroon gevormd.
  • Het patroon kwam voor de meest recente gegevens over de consumenteninflatie.
  • Het paar zal waarschijnlijk een bearish breakout hebben.

Het EUR/USD paar vormde een bearish vlagpatroon nadat de Duitse 10-jaars obligatierente woensdag positief werd. Het handelt op 1,1353 terwijl handelaren wachten op de komende Eurozone consumentenprijsindex (CPI) en gegevens over werkloosheidsaanvragen uit de VS.

Inflatiegegevens eurozone vooruit

Het statistiekbureau van de eurozone publiceerde twee weken geleden de voorlopige inflatiegegevens voor het blok. Op donderdag zal het de laatste lezing vrijgeven. Op basis van eerdere cijfers verwachten economen dat uit de gegevens blijkt dat de consumenteninflatie van het blok in december is gestegen tot 5,0%, terwijl de kerninflatie is gestegen tot 2,6%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Net als in andere landen wordt de eurozone geconfronteerd met inflatoire druk vanwege de aanhoudende wereldwijde uitdagingen in de toeleveringsketen. De aanhoudende spanningen tussen de VS en Rusland over Oekraïne hebben ook bijgedragen aan de crisis door de gasprijzen op te drijven.

Woensdag reageerde de EUR/USD op de laatste CPI gegevens uit Duitsland. Volgens Destatis is de inflatie in het land gestegen van 5,2% in november tot 5,3% in december.

Het paar kantelde ook hoger nadat de uitverkoop van Duitse staatsobligaties versnelde. De 10-jarige staatsbund steeg voor het eerst in meer dan twee jaar boven 0%.

De prestatie is vooral te danken aan het feit dat analisten denken dat de Europese Centrale Bank (ECB) in september zal beginnen met het verhogen van de rentetarieven. Eerder verwachtten economen dat de ECB in oktober in beweging zou komen.

Het belangrijkste is dat er tekenen zijn dat de ECB tegen 2023 uit haar negatieve renteomgeving zal stappen. Dat zal een belangrijke stap zijn, aangezien de ECB zich al jaren in deze zone bevindt.

De stijgende lange rente in Europa bieden hulp aan Europese beleggers die hebben geleden onder de negatieve rendementen in de afgelopen jaren. Het is echter een uitdagende situatie voor overheden die te maken zullen krijgen met stijgende leenkosten.

EUR/USD voorspelling

EUR/USD

De 2-uur grafiek laat zien dat het EUR/USD paar eerder deze week scherp daalde. Het daalde tot een dieptepunt van 1,1315, het laagste niveau sinds 11 januari. Het paar heeft een bearish vlagpatroon gevormd en is onder de Ichimoku wolk bewogen. Het bearish vlagpatroon is meestal een teken dat het paar een bearish breakout patroon zal hebben. Als dit gebeurt, is het volgende belangrijke niveau om in de gaten te houden het laagste niveau van deze week op 1,1315.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money