Union Pacific CEO: “sterke prijsomgeving zal in 2022 aanhouden”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een nieuwsverslaggever bij Invezz, die verslag doet van de Europese, Aziatische en Noord-Amerikaanse aandelenmarkten. Wajeeh heeft 5… lees meer.
on jan 21, 2022
  • Union Pacific rapporteerde beter dan verwachte resultaten voor Q4.
  • CEO Lance Fritz besprak de winst op CNBC's "Squawk on the Street".
  • De aandelen van het transportbedrijf zijn donderdagochtend met 3,0% gestegen.

Union Pacific Corp (NYSE: UNP) rapporteerde donderdag beter dan verwachte resultaten voor het vierde fiscale kwartaal, wat resulteerde in een stijging van 3,0% van de aandelenkoers.

Hoogtepunten uit UNP’s Q4 winstrapport

Union Pacific zei dat zijn netto-inkomen op $ 1,71 miljard uitkomt, wat zich vertaalt naar $ 2,66 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat geplafonneerd op $ 1,38 miljard of $ 2,05 per aandeel. Met $ 5,73 miljard steeg de totale kwartaalomzet met 11,5% op jaarbasis.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens FactSet hadden experts een winst van $ 2,61 voorspeld met een omzet van $ 5,60 miljard. Het transportbedrijf was het ermee eens dat aanbodbeperkingen in het vierde kwartaal op de volumes wogen, maar zei dat prijsverhogingen en hogere brandstoftoeslagen dit hielpen compenseren.

De bedrijfskosten stegen met 5,0% ten opzichte van $ 1,07 miljard aan kosten in verband met vergoedingen en voordelen. De spoorwegholding heeft het afgelopen kwartaal voor $ 1,4 miljard aan aandelen teruggekocht, volgens het persbericht over de winst.

Opmerkingen van CEO Fritz over CNBC’s ‘Squawk on the Street’

Op CNBC’s “Squawk on the Street” zei CEO Lance Fritz dat 2021 een recordjaar was voor de spoorwegen en dat de sterke prijsomgeving dit jaar zal aanhouden.

Het was de 5e jaar op rij margeverbetering voor UNP. Als we kijken naar 2022, een van de drie pijlers van die verbetering van de operationele marge, prijsstelling, lijkt het erop dat dit in ieder geval in de eerste van het jaar zal doorgaan. Het is een echt goede prijsomgeving tegen een echt krappe vrachtwagencapaciteit.

Fritz was het ermee eens dat leveringsbeperkingen en transportknelpunten resulteerden in een klap voor de internationale intermodale business in de tweede helft van 2021. Hij ziet tekenen van verbetering op dat front in 2022, maar zegt dat het tijd zal kosten om weer normaal te worden.

In november zei Larry Cordisco van Osterweis’ Capital Management dat UNP de inflatie zou kunnen overtreffen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, Capital.com
9.3/10