Shay van Simpler Trading: dit aandeel is nog steeds GEEN koop

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. lees meer.
on jan 27, 2022
  • Danielle Shay houdt nog steeds niet van Roku na een daling van 67%.
  • Ze legt uit waarom ze bearish is op CNBC's "The Exchange".
  • Shay beveelt Costco en Lowe's aan als aandelen die het waard zijn om met korting te kopen.

Aandelen van Roku Inc (NASDAQ: ROKU) zijn dit jaar 35% gedaald, maar Danielle Shay van Simpler Trading zegt dat ze de aandelen nog steeds niet op het huidige niveau zou kopen.

Shay verdedigt haar bearish kijk op CNBC’s ‘The Exchange’

Volgens Shay maken noch de grondbeginselen, noch de technische opzet in Roku het de moeite waard om te bezitten. Ze verklaarde haar redenen om bearish te zijn over de aandelen en zei op CNBC’s “The Exchange”:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Roku is 67% gedaald ten opzichte van zijn hoogtepunt. Je hebt veel mensen die het kochten in de buurt van de hoogtepunten toen het momentum sterk was. Dus elke keer dat je positief nieuws ziet en de aandelenkoersen stijgen, heb je die mensen die eruit willen. Het creëert zoveel overheadweerstand; technische snufjes zijn kapot gegaan.

Aan de fundamentele kant ziet Shay Roku als een achterhaald verhaal in tijden van smart-tv’s. Ze verwacht dat het in de toekomst als videorecorders zal eindigen. Haar kijk is vergelijkbaar met die van Jim Cramer, die zegt: “elke keer als ik naar Roku kijk, wil ik het verkopen”.

Atlantic Equities ziet meer nadeel in Roku Inc

Hamilton Faber van Atlantic Equities waarschuwde eerder in januari ook voor afnemende groeivooruitzichten voor Roku als gevolg van de toegenomen concurrentie. De analist heeft een koersdoel van $ 136 voor het aandeel, dat vanaf hier nog eens 10% neerwaarts vertegenwoordigt.

In november gaf het streamingbedrijf milde prognoses voor het fiscale vierde kwartaal. Het zal waarschijnlijk medio februari zijn resultaten over het vierde kwartaal bekendmaken.

Voor beleggers die veelbelovende aandelen met korting willen kopen, beveelt Shay Costco en Lowe’s aan, beide met meer dan 10% gedaald voor het jaar. Ze vindt MSFT ook best aantrekkelijk na de recente uitverkoop in de bredere technische ruimte.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money