Citigroup overtreft de schattingen van omzet en winst in het eerste kwartaal van 2022

Door:
op apr 16, 2022
Listen to this article
  • Citigroup overtreft winst- en omzetramingen in het eerste kwartaal van 2022
  • Omzet in Q1 2022 groeide met 18%
  • Citi ziet verbeterde zakelijke veerkracht ondanks geopolitiek die Wealth Management dempt

Citigroup Inc. ( NYSE: C ) heeft een nettowinst aangekondigd van $ 4,3 miljard of $ 2,02 per aandeel in het eerste kwartaal van 2022, beter dan de schattingen van analisten van $ 1,55 per aandeel. Het bedrijf had een omzet van $ 19,2 miljard, wat eveneens beter was dan de consensusramingen van $ 18,15 miljard. In hetzelfde kwartaal een jaar geleden, had het bedrijf een nettowinst van $ 7,9 miljard of $ 3,62 per aandeel bij een omzet van $ 19,7 miljard. CEO Jane Fraser zei:

Gezien onze nadruk op diensten, ben ik bijzonder tevreden over onze prestaties in Treasury and Trade Solutions. De stijging van de vergoedingen, handelsleningen en grensoverschrijdende transacties — ondersteund door hogere tarieven — leidden tot een jaar-op-jaar omzetgroei van 18%. Securities Services presteerde ook goed, met een omzetstijging van 6%. In de markt navigeerden onze handelaren vrij goed door de omgeving, geholpen door onze mix, met sterke winsten in FX en grondstoffen.

Financiële resultaten

Het bedrijf rapporteerde hoge netto rentebaten, ondersteund door Personal Banking and Wealth Management (PBWM) en Services in Institutional Clients Group (ICG), gedeeltelijk gecompenseerd door lage opbrengsten zonder rente in verschillende segmenten, wat resulteerde in een omzetdaling van 2% in vergelijking met Q1 2021. ICG inkomsten bedroegen $ 11,2 miljard, aangedreven door de investeringsbankieren, terwijl de omzet uit diensten met 15% steeg tot $ 3,4 miljard, terwijl de marktomzet met 2% daalde tot $ 5,8 miljard.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Aan de andere kant resulteerden lagere inkomsten, hogere kosten en hoge kredietkosten in een daling van de nettowinst met 46% op jaarbasis tot ongeveer $ 4,3 miljard. Tijdens het kwartaal rapporteerde Citi aan de verkoop van Aziatische consumenten gerelateerde effecten van ongeveer $ 677 miljoen als onderdeel van Legacy Franchises.

Het lagere netto inkomen, gedeeltelijk gecompenseerd door een daling van 6% in uitstaande aandelen, resulteerde in een winst van $ 2,02 per aandeel, een daling van 44% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021. Fraser voegde toe:

We blijven de gezondheid en veerkracht van de Amerikaanse consument zien via onze kredietkosten en hun betalingspercentages. We waren goed betrokken bij de belangrijkste drijfveren, zoals de groei van kaartleningen en een krachtige groei van de inkoopomzet, dus we houden van waar dit bedrijf naartoe gaat. Terwijl geopolitiek de prestaties van Wealth Management temperde, nemen we bankiers aan, verbeteren we ons klantenaanbod en blijven we klanten toevoegen in zowel de Private Bank als Citigroup.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld