USD/CHF voorspelling naarmate de sell-off van de Zwitserse frank versnelt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een financiële analist voor Invezz, die de aandelen-, cryptocurrency- en forexmarkten bestrijkt. Hij is een analist met… lees meer.
on mei 16, 2022
  • Het USD/CHF paar zit in een sterke bullish trend.
  • Het paar handelt op het hoogste punt sinds 2019.
  • De divergentie tussen de Fed en de SNB heeft hieraan bijgedragen.

De meedogenloze crash van de Zwitserse frank zette maandag voort. Het USD/CHF paar is de afgelopen zeven opeenvolgende weken gestegen en handelt op het hoogste punt sinds mei 2019. Toch is het EUR/CHF paar in de afgelopen drie opeenvolgende weken gestegen.

Verschillen tussen Fed en SNB

Het USD/CHF paar is sterk gestegen toen de divergentie tussen de Federal Reserve en de Zwitserse Nationale Bank (SNB) toenam.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De Fed heeft een agressieve toon gehandhaafd in haar poging om de consumenteninflatie in het land te vertragen. Uit gegevens die vorige week zijn gepubliceerd, blijkt dat de inflatie in het land nog steeds op het hoogste niveau in bijna 40 jaar schommelt. Hetzelfde geldt voor de kern-CPI, die 6% bedraagt.

Tegelijkertijd bleek uit gegevens die de vorige maand werden gepubliceerd dat het goed gaat met de arbeidsmarkt. De economie voegde in april meer dan 400.000 banen toe, terwijl het werkloosheidspercentage daalde tot 3,5%.

Als gevolg hiervan drongen Fed-functionarissen, die vorige week spraken, erop aan dat de bank de rentetarieven de komende maanden zal blijven verhogen. De verwachting is dat de bank de rente in juni en juli met 0,50% zal verhogen en vervolgens zal overschakelen naar een renteverhoging van 0,25%.

Anderzijds heeft de SNB aangegeven de rente ongewijzigd te zullen blijven handhaven. Bovendien is de inflatie in het land beter op peil gebleven dan in andere landen. Volgens Fitch steeg de CPI tot 2,5% toen de olie- en gasprijzen stegen. Fitch verwacht dat de inflatie tegen het einde van het jaar zal dalen tot 1,7%.

Zwitserland heeft ook een extreem laag werkloosheidscijfer gehandhaafd. Volgens het statistiekbureau heeft het land een werkloosheidspercentage van ongeveer 2%.

USD/CHF prognose

USD/CHF

De daily chart laat zien dat het USD/CHF paar zich de afgelopen maanden in een sterke bullish trend bevindt. Het paar is iets boven de pariteit van 1.00 gestegen. De sprong zette zich voort nadat de prijs boven de belangrijke weerstand op 0,9460 terecht kwam, wat het hoogste niveau was op 16 maart.

Het paar bewoog boven alle voortschrijdende gemiddelden, terwijl de Stochastic Oscillator naar het overbought niveau ging. De prijs is boven de punten van de Parabolische SAR-indicator gestegen.

Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien investeerders zich richten op het belangrijke weerstand op 1.0200. Een daling onder de steun van 0,9900 maakt de bullish mening ongeldig.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, Capital.com
9.3/10