Coca-Cola aandelen kopen in oktober 2022?

Door:
op sep 24, 2022
Listen to this article
  • Coca-Cola-aandelen zijn niet ondergewaardeerd
  • De mogelijkheid van een wereldwijde recessie wordt steeds waarschijnlijker
  • $50 vertegenwoordigt een sterk ondersteuningsniveau

De aandelen van Coca-Cola Company (NYSE: KO) zijn sinds 25 augustus 2022 bijna 10% verzwakt. De huidige prijs staat op $58,60.

Het risico van verdere daling is nog steeds niet voorbij, vooral als de Amerikaanse aandelenmarkt een grotere correctiefase ingaat.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De mogelijkheid van een wereldwijde recessie wordt steeds waarschijnlijker

Het tweede kwartaal van 2022 was vrij positief voor Coca-Cola. Het bedrijf rapporteerde omzet en winst die hoger waren dan de consensusramingen van analisten.

De totale omzet is op jaarbasis met 11,9% gestegen tot $11,3 miljard. Dit was $730 miljoen boven verwachting, terwijl de niet-GAAP-winst per aandeel $0,70 bedroeg (verslaat $0,03).

Hoewel het bedrijf een sterke marktpositie en een hoog prijszettingsvermogen heeft, zijn de aandelen van Coca-Cola niet ondergewaardeerd. Dit is waarschijnlijk niet het beste moment om in dit bedrijf te investeren.

Coca-Cola is een dividendaristocraat met zes decennia opeenvolgende uitbetalingsverhogingen, maar het huidige dividendrendement van 3% lijkt niet aantrekkelijk genoeg om de huidige opbrengsten te accepteren, gezien de toenemende wereldwijde tegenwind.

Met een koers-winstverhouding (of “K/W”) van 26,5 bevindt Coca-Cola zich aan de duurdere kant van de markt, aangezien veel bedrijven op de Amerikaanse aandelenmarkt momenteel een K/W-ratio onder de 15 hebben.

Volgens de koers-omzetverhouding (marktkapitalisatie /opbrengsten) worden Coca-Cola-aandelen verhandeld tegen 6,82, wat meer dan twee keer hoger is dan de prijs-omzetverhouding van PepsiCo, Inc. (NASDAQ:PEP), die handelt tegen een P/S van 2,84.

Coca-Cola handelt tegen meer dan negentien keer TTM EBITDA, terwijl PepsiCo handelt tegen vijftien TTM EBITDA. Om de huidige waardering te rechtvaardigen, zou Coca-Cola een uitstekende groei moeten realiseren die de markt overstijgt, wat niet gemakkelijk zal zijn.

Beide bedrijven blijven een enorme vraag van consumenten naar hun drankensegmenten melden. Toch is het belangrijk om te vermelden dat PepsiCo een indrukwekkende groei op de internationale markten van 55,78% in het tweede fiscale kwartaal rapporteerde, vergeleken met Coca-Cola, die een groei van 12,31% rapporteerde (dit kan worden gecontroleerd in Q2-rapporten).

In de komende winstoproep voor het derde kwartaal, dat op 26 oktober 2022 zal zijn, wordt verwacht dat Coca-Cola een omzet van $10,48 miljard en een winst per aandeel van $0,64 zal rapporteren. Dit komt neer op een YoY-groei van 4,38% voor de inkomsten en een daling van -1,81 % voor EPS.

Aan de andere kant zal PepsiCo naar verwachting een omzet van $20,71 miljard en een winst per aandeel van $1,83 rapporteren. Dit komt neer op een groei op jaarbasis van 2,58% en 2,31%.

Slecht economisch nieuws blijft beleggers ook in een negatieve stemming houden. Als de Amerikaanse aandelenmarkt een grotere correctiefase ingaat, zou de aandelenkoers van Coca-Cola op veel lagere niveaus kunnen komen. De Wereldbank waarschuwde in een recent rapport dat de mogelijkheid van een wereldwijde recessie steeds waarschijnlijker wordt. De Wereldbank meldde:

De wereldeconomie kan te maken krijgen met een recessie die wordt veroorzaakt door een agressieve golf van verkrapping van het beleid, die toch onvoldoende zou kunnen blijken om de inflatie te temperen. Beleidsmakers over de hele wereld draaien monetaire en fiscale steun terug met een mate van synchronisatie die in een halve eeuw niet is gezien.

Technische analyse

De aandelen van Coca-Cola Company zijn sinds 25 augustus bijna 10% verzwakt. De prijs is momenteel onder het voortschrijdend gemiddelde van 10 dagen gedaald. Dit laat zien dat de bodem nog steeds niet is bereikt.

Gegevensbron: tradingview.com

Als de prijs onder de ondersteuning op $55 daalt, zou dit een stevig “verkoop” -signaal zijn. Het volgende doel zou een sterke ondersteuning van $50 kunnen zijn.

Anderzijds, als de prijs boven $65 stijgt, zou het een signaal zijn om Coca-Cola-aandelen te verhandelen. Het volgende doel zou weerstand kunnen zijn bij $70.

Conclusie

Coca-Cola-aandelen blijven onder druk staan, en als de Amerikaanse aandelenmarkt een grotere correctiefase ingaat, zou de koers van het aandeel op veel lagere niveaus kunnen komen te liggen. Coca-Cola is een dividendaristocraat met zes decennia opeenvolgende uitbetalingsverhogingen, maar het huidige dividendrendement van 3% lijkt niet aantrekkelijk genoeg om de huidige opbrengsten te accepteren, gezien de toenemende wereldwijde tegenwind.