Ad

VIDEO: Crypto is geldklopperij geworden – Waves-oprichter Sasha Ivanov

Door:
op Oct 10, 2022
Listen
  • Sasha Ivanov, oprichter van Waves, klaagt over de staat van crypto bij de Invezz-podcast
  • Het zal nergens heen gaan totdat het het schaalbaarheidsprobleem is opgelost, zegt hij
  • Ivanov betreurt het feit dat crypto tegenwoordig minder om de technologie gaat en meer om het geld

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Ik had deze week een behoorlijk interessante discussie op de Invezz-podcast met de oprichter van de cryptocurrency Waves, Sasha Ivanov.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Het was op sommige punten bijna filosofisch. Sasha betreurde dat crypto niet meer dezelfde plaats is als een paar jaar geleden; dat het grotendeels geldklopperij is geworden.

Gezien alle oplichting, pump-and-dumps en fraude in de ruimte, heeft hij zeker een punt. Hij noemt ook manipulatie en hoe de industrie zo geobsedeerd is door prijsbewaking en geld dat ze het contact met de technologische wortels en missie heeft verloren waarmee ze moest beginnen.

Sasha schetst dat hij “nooit met crypto is begonnen voor het geld,” maar eerder voor de technologie en om echt een verschil te maken.

Waves – en Sasha – bestaan al een tijdje. Voorheen gerangschikt in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, maakt Sasha zich tegenwoordig niet erg druk over prijzen. Waves, voor de goede orde, is gedaald in de gelederen, maar blijft verankerd in de top 100 munten.

Sasha’s meest impactvolle gedachten gingen over schaalbaarheid. Hij zegt dat “crypto nooit vooruit zal gaan” tenzij het dit schaalbaarheidsprobleem oplost. De eerlijkheid is verfrissend. Eerlijk gezegd heeft hij ook gelijk. Het is moeilijk te beweren dat schaalbaarheid gewoon een probleem is dat nog niemand heeft kunnen oplossen. En er is geen manier om iets in grote lijnen op te lossen totdat dat probleem is uitgesloten.

Ik vroeg hem of Ethereum’s veelbesproken Merge – en vooral de sharding-functie die voor de toekomst is gepland – kan helpen het schaalbaarheidsprobleem op te lossen. Hij is bearish over het idee dat sharding Ethereum zal helpen, en verwerpt het grotendeels als een doodlopende weg. Elke technische leider kan zijn redenen interessant vinden.

In een tijd waarin de meeste oprichters en investeerders hetzelfde jargon herhalen over bearmarkten als een tijd om te bouwen, dat alles goed is en dat er niets is om je zorgen over te maken, was het een verademing om Sasha de problemen van crypto zo openhartig te horen bespreken .

Ik vroeg hem of hij gemotiveerd was om door te gaan. Hij zei ja, en het antwoord was duidelijk.

Het deed me nadenken over hoe crypto de afgelopen jaren is veranderd. Zeker, het is niet meer te vergelijken met hoe het is begonnen – vandaag is het een wettig betaalmiddel in twee landen, staatsbedrijven nemen het op hun balans en het neemt een plaats in in de grootste kranten ter wereld.

Toch zijn er ook minder mooie kanten. Er is stelen, hebzucht en vitriool. En dat alles over het hoofd zien doet niemand een plezier. Het was leuk om te horen dat de oprichter van een grote munt deze zorgen direct aanpakt.

Zoals altijd, voel je vrij om contact op te nemen met opmerkingen.

Vervolg het gesprek op Twitter met @InvezzPortal , @DanniiAshmore en @wavesprotocol Of bezoek https://waves.tech/ voor meer informatie . 

In plaats van

YouTube

Invezz podcast

Invezz Podcast: Spotify

Invezz Podcast: Apple

Invezz Podcast: Google

Invezz Twitter

Invezz Facebook

Invezz LinkedIn

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Waves Video