Palantir (PLTR) winstvooruitzicht en aandelenkoersvoorspelling

Door:
op Apr 29, 2024
Listen
  • De aandelenkoers van Palantir heeft het goed gedaan, geholpen door de groei van zijn AI-activiteiten.
  • Het profiteert ook van de groei van zijn commerciële activiteiten.
  • De focus verschuift nu naar de financiële publicatie van volgende week.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoers van Palantir (NYSE: PLTR) is de afgelopen maanden onder druk komen te staan, omdat er zorgen blijven bestaan over de waardering ervan. Het heeft zich ook teruggetrokken vanwege de vermoeidheid in de kunstmatige intelligentie-industrie (AI). Het aandeel daalde maandag naar een dieptepunt van $20,30, lager dan het hoogste punt van het jaar tot nu toe van $27,52.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Palantir Technologies winst vooruit

Copy link to section

Palantir Technologies, het bedrijf met een waarde van 50 miljard dollar, is een van de snelst groeiende bedrijven in de VS. De jaarlijkse inkomsten zijn gestegen van 729 miljoen dollar in 2018 naar ruim 2,25 miljard dollar in 2023.

Analisten verwachten dat het bedrijf zal blijven groeien, waarbij de jaarlijkse omzet de komende twee boekjaren naar verwachting zal oplopen tot $2,7 miljard en $3,23 miljard. Het heeft ook een omslag gemaakt en is een winstgevend bedrijf geworden.

Palantir profiteert van drie hoofdthema’s. Ten eerste verhogen landen van over de hele wereld nu hun defensie-uitgaven naarmate de geopolitieke risico’s toenemen. In de VS zullen de defensie-uitgaven de komende jaren naar verwachting oplopen tot ruim 1 biljoen dollar.

Deze ontwikkelingen zijn belangrijk omdat Palantir aanzienlijke sommen geld genereert in de defensie-industrie. Bovendien wordt verwacht dat de mondiale risico’s de komende jaren zullen blijven stijgen, waardoor de inkomsten zullen stijgen.

Ten tweede profiteert het bedrijf van de stijgende vraag van bedrijven en overheden naar zijn kunstmatige intelligentie-instrumenten. Ten slotte omarmen steeds meer bedrijven de technologie om hun marktaandeel te vergroten.

Uit de meest recente resultaten blijkt dat de commerciële omzet van het bedrijf in het vierde kwartaal met 32% op jaarbasis is gestegen tot $284 miljoen. De overheidsinkomsten stegen met 11% tot $324 miljoen. Analisten verwachten dat de commerciële sector in de toekomst groter zal zijn dan de defensiesector.

Vooruitkijkend zullen de volgende belangrijke katalysator voor de koers van het Palantir-aandeel de financiële resultaten zijn, die volgende week maandag gepland staan. Deze cijfers zullen meer kleur geven aan de prestaties in het eerste kwartaal.

De gemiddelde schatting is dat de omzet van het bedrijf met 19% is gestegen tot $625 miljoen, terwijl de winst per aandeel is gestegen tot $0,08.

Toch is de voornaamste zorg voor Palantir dat het bedrijf ernstig overgewaardeerd is, aangezien dit een bedrijf is van $50 miljard en de omzet in 2025 naar schatting $3 miljard zal bedragen in 2025. Dat brengt de toekomstige prijs/omzet op 16,6, wat neerkomt op $16,6. substantieel.

Palantir koersvoorspelling

Copy link to section
Palantir stock

PLTR-grafiek van TradingView

Uit de dagelijkse grafiek blijkt dat de aandelenkoers van PLTR het de afgelopen maanden goed heeft gedaan. Onlangs heeft de koers zich echter teruggetrokken van het YTD-hoogtepunt van $27,5 naar de huidige $22,85. Het is ook iets boven de 50-daagse en 25-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden gestegen.

Het aandeel is ook boven de belangrijkste weerstand gestegen op $21,80, de hoogste swing in november vorig jaar. Tegelijkertijd is de Relative Strength Index (RSI) boven het neutrale punt op 50 gekomen.

Daarom zijn de vooruitzichten voor de aandelenkoers van PLTR in dit stadium neutraal, vooruitlopend op de winstcijfers op 5 mei. De belangrijkste ondersteunings- en ondersteuningsniveaus om in de gaten te houden liggen op $20 en $25. Een doorbraak onder de $20 zal op meer neerwaartse richting wijzen, terwijl een beweging boven de $25 de mogelijkheid opent om te stijgen naar het YTD-hoogtepunt van $27,52.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Tech Trading Tips