BYND-aandelenkoers en de stervende plantaardige vleesindustrie

Door:
op May 9, 2024
Listen
  • De aandelenkoers van Beyond Meat is hard gedaald na het publiceren van zwakke resultaten.
  • Het bedrijf signaleerde dat de plantaardige industrie aan het afnemen is.
  • Het publiceerde ook een trage omzetgroei en hogere verliezen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoers van Beyond Meat (NASDAQ: BYND) maakte een sterke bull run door en steeg tussen 25 april en 6 mei met 40%. Vervolgens kreeg het woensdag een harde omslag nadat het bedrijf zwakke financiële resultaten publiceerde. De koers daalde naar een dieptepunt van $7,12, een daling van 13,4% ten opzichte van het hoogste punt deze maand.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De plantaardige vleesindustrie heeft het moeilijk

Copy link to section

Beyond Meat is een van de grootste disruptors in de voedingsindustrie. Het is de grootste speler in de plantaardige industrie, die volgens sommige analisten de toekomst van voedsel is.

Uit een onderzoek van Grand View Research is gebleken dat de marktomvang van de sector wordt geschat op 4,4 miljard dollar en dat deze in 2030 een CAGR van ruim 24% zal hebben. Deze trend zal de jongeren aandrijven die zich meer zorgen maken over dierenmishandeling en klimaatverandering.

De realiteit is echter dat het niet goed gaat met de sector, omdat de meeste mensen nog steeds de voorkeur geven aan dierlijk vlees. Uit gegevens van het USDA blijkt voortdurend dat de vleesconsumptie in de VS is gegroeid, zij het in een langzamer tempo.

Tegelijkertijd laten de winsten van belangrijke bedrijven zien dat hun momentum afneemt. De omzet van Beyond Meat bedroeg in 2023 $343 miljoen, vergeleken met $418 miljoen een jaar eerder. Het jaarlijkse verlies steeg van $366 miljoen een jaar eerder naar $338 miljoen in 2023.

Het is niet alleen. Oatly, een door Oprah Winfrey gesteund bedrijf dat plantaardige melk maakt, had in 2023 een nettoverlies van ruim $417 miljoen, een stijging ten opzichte van $392 miljoen een jaar eerder. De jaarlijkse omzetgroei vertraagde tot 8,4%, tegen 106,5% in 2020.

Het is tegen deze achtergrond dat Beyond Meat woensdag zwakke financiële resultaten publiceerde. De omzet daalde van $92,2 miljoen in Q1’23 naar ruim $75 miljoen in Q1’24. Het nettoverlies kwam ook uit op $54 miljoen, hoger dan wat analisten hadden verwacht.

Het bedrijf schreef deze prestatie toe aan een daling van het volume en hogere kortingen die van invloed waren op de prijzen. Beyond Meat merkte ook op dat zijn internationale activiteiten het moeilijk hadden, aangezien de omzet met meer dan 12% daalde. In een verklaring accepteerde het bedrijf dat de sector aan het vertragen was en merkte het op dat de omzet zou worden beïnvloed door :

“Aanhoudende, verder verzwakte vraag in de categorie plantaardig vlees, inflatie en hoge rentetarieven en zorgen over onder meer de waarschijnlijkheid van een recessie

De uitdaging voor Beyond Meat is dat het zich in een sector bevindt die het moeilijk heeft, wat de noodzaak van hogere kortingen verklaart. Ook is de kans groot dat het land geld moet inzamelen als zijn reserves slinken.

Het sloot het kwartaal af met $157 miljoen aan contanten en equivalenten, vergeleken met $190 miljoen in december vorig jaar. Als het verlies aanhoudt, zoals de meeste analisten verwachten, zal het bedrijf later dit jaar of begin volgend jaar geld moeten ophalen.

Beyond Meat-aandelenkoersanalyse

Copy link to section
BYND stock

BYND-grafiek van TradingView

De aandelenkoers van BYND maakte een sterke comeback toen beleggers de dip kochten. Dit herstel vond plaats nadat het een patroon met dubbele bodem vormde op $ 5,97. In de meeste gevallen is dit een van de meest bullish patronen op de markt. Het vormde zelfs een klein bullish vlagpatroon, wat een populair voortzettingsteken is.

Deze winsten betekenen dat het bedrijf in meer problemen verkeert dan wat de meeste analisten en beleggers hadden verwacht. Als zodanig bestaat de mogelijkheid dat het aandeel zal blijven dalen, omdat verkopers zich richten op de belangrijkste steun op $5,97, wat ongeveer 16,2% onder de openingskoers van donderdag ligt.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Trading Tips Voedingsmiddelenindustrie