De Amerikaanse dollarindex (DXY) wacht op Amerikaanse CPI en gegevens over detailhandelsverkopen

Door:
op May 14, 2024
Listen
  • De Amerikaanse dollarindex bleef zich terugtrekken na de laatste verklaring van Jerome Powell.
  • Woensdag publiceren de VS de consumentenprijsindex (CPI) van april.
  • De andere belangrijke cijfers om in de gaten te houden zijn de Amerikaanse detailhandelsverkopen en huizenstartcijfers.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De Amerikaanse dollarindex (DXY) daalde voor de tweede dag op rij na een relatief agressieve verklaring van Jerome Powell. Het trok zich ook terug vóór belangrijke economische cijfers uit de VS, zoals de inflatie, de detailhandelsverkopen, de industriële en industriële productie en de start van de huizenmarkt. Het handelde op $105,00, een daling ten opzichte van het hoogste punt van het jaar tot nu toe op $106,52.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Belangrijke Amerikaanse economische gegevens in het verschiet

Copy link to section

Jerome Powell, het hoofd van de Federal Reserve, is van mening dat de economie het goed doet, terwijl de inflatie langzamer daalt dan verwacht. Zoals hij zei na het Fed-besluit van vorige week, verwacht hij dat de rente nog een tijdje stabiel zal blijven.

Zijn verklaring kwam nadat de VS sterke cijfers over de Producer Price Index (PPI) hadden gepubliceerd. De totale PPI steeg van 1,8% in maart naar 2,2% in april, terwijl de kern-PPI steeg van 2,1% naar 2,4%.

De VS zullen vervolgens woensdag de nauwlettend in de gaten gehouden consumentenprijsindex (CPI) publiceren. Economen zijn van mening dat de inflatie in het land koppig boven de doelstelling van de Fed van 2,0% in april bleef vanwege de stijgende energie-, verzekerings-, huisvestings- en medische kosten.

Het andere cruciale getal zijn de Amerikaanse detailhandelsverkopen, die meer informatie zullen verschaffen over de gezondheid van de consument. Economen verwachten dat uit de gegevens zal blijken dat de omzet met 0,4% is gestegen, terwijl de kernomzet met 0,2% is gestegen.

De detailhandelsverkopen hebben het de afgelopen maanden goed gedaan, ook al zijn de creditcardrentetarieven naar het hoogste punt in decennia gestegen. Consumenten hebben geprofiteerd van Buy Now Pay Later (BNPL)-toepassingen en de stijgende lonen.

De US-dollarindex zal ook reageren op de cruciale Philadelphia Fed-productie-index, bouwvergunningen en huizenstartcijfers die voor donderdag zijn vastgesteld.

US dollar index

DXY-indexgrafiek

Europese economische gegevens in de toekomst

Copy link to section

De volgende katalysator voor de DXY-index zal uit andere landen komen, vooral uit Europa en Azië. Eurostat zal vrijdag de inflatiecijfers van het blok publiceren. Op basis van het voorlopige cijfer verwachten economen dat uit het rapport zal blijken dat de totale CPI in april naar 2,4% is gestegen, terwijl de kern-CPI naar 2,7% is gestegen.

Eurostat zal donderdag ook de tweede schatting van het bbp-cijfer publiceren. Deze cijfers zullen bevestigen of het blok uit een recessie is gekomen. Uit recente gegevens blijkt dat landen als Frankrijk en Duitsland het economische herstel van het blok helpen leiden.

De Amerikaanse dollarindex zal ook reageren op de laatste Japanse bbp-cijfers gepland voor donderdag. Het rapport zal bevestigen dat de vierde economie ter wereld in het eerste kwartaal in een technische recessie is beland.

Deze cijfers zijn belangrijk omdat de Amerikaanse dollar-index bestaat uit verschillende valuta’s, zoals de euro en de Japanse yen.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
USA USD Forex