Analyse van de aandelenkoersen van Plug Power: zet je schrap voor turbulentie

Door:
op May 20, 2024
Listen
  • De aandelen van Plug Power stegen scherp na ontvangst van de voorwaardelijke leninggarantie.
  • Het bedrijf zal nu ruim 1,66 miljard dollar van de overheid ontvangen.
  • Het tekende ook een overeenkomst met Allied Green Ammonia in Australië.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoers van Plug Power ( NASDAQ: PLUG ) steeg vorige week hard nadat het Department of Energy (DoE) een leninggarantie van $ 1,66 aan het bedrijf had goedgekeurd. Het steeg ook enorm nadat het bedrijf een overeenkomst had getekend met Allied Green Ammonia voor zijn elektrolyserproject.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De aandelen van PLUG sprongen dinsdag naar een hoogtepunt van $4,87, wisten vervolgens het grootste deel van deze winsten uit en bereikten vrijdag een dieptepunt van $3,25. Deze terugtrekking heeft de marktkapitalisatie naar ruim $2,4 miljard gebracht.

Plug Power boekt vooruitgang

Copy link to section

Plug Power, een toonaangevend bedrijf in de waterstofindustrie, heeft de afgelopen maanden veel vooruitgang geboekt. De kers op de taart was het besluit van de DoE om een leninggarantie van 1,6 miljard dollar goed te keuren als onderdeel van de Inflation Reduction Act (IRA).

Die fondsenwerving bevestigde het beeld dat de overheid zich ertoe verbindt een leidende speler te worden in de waterstofenergiesector. Het zal het bedrijf ook helpen zijn infrastructuur verder uit te breiden, nadat het de afgelopen tien jaar miljarden dollars heeft verspild.

Plug Power heeft ook zijn fabrieken in Georgia en Tennessee in gebruik genomen, die ongeveer 25 ton per dag (TPD) produceren. Het bedrijf werkt ook aan zijn fabriek in Louisiana, die later dit jaar in gebruik zal worden genomen. De fabriek zal nog eens 15 ton waterstof toevoegen aan de dagelijkse productie.

Uit recente gegevens blijkt dat de prijs van waterstof in de VS ongeveer $4.830 per ton bedroeg, wat betekent dat het bedrijf bijna $200.000 per dag zal verdienen.

Bovendien heeft Plug Power zijn andere projecten in New York en Texas opgeschort omdat het op zoek is naar meer financiering. In het verleden heeft het bedrijf aanzienlijke sommen geld uitgegeven en te maken gehad met grote vertragingen bij de voltooiing van zijn projecten.

Toch is de uitdaging voor Plug Power hoe hij zijn activiteiten winstgevend kan opschalen zonder dat daarvoor extra kapitaal nodig is. Uit de meest recente resultaten bleek dat de omzet van Plug Power $120,3 miljoen bedroeg, terwijl de brutomarges kleiner werden.

Het rapporteerde ook een nettoverlies van $295 miljoen, wat het totale verlies in de afgelopen vijf maanden op ruim $1,6 miljard brengt. Als we naar de balans kijken, zijn de totale contanten en kortetermijninvesteringen gedaald van $1,6 miljard in het eerste kwartaal van 2023 naar $172 miljoen in het laatste kwartaal.

Hoewel het bedrijf de kosten verlaagt, bestaat de mogelijkheid dat het in 2026 en 2027 extra kosten moet verhogen.

Aandelenkoersvoorspelling Plug Power

Copy link to section
Plug power stock

PLUG-grafiek van TradingView

De aandelenkoers van PLUG bereikte dit jaar een dieptepunt op $ 2,22, waar het in januari en mei niet beneden kwam. Vervolgens herstelde het zich vorige week na het DoE-besluit over zijn leninggarantie. Tijdens de sprong bewoog het aandeel zich boven de dalende trendlijn, weergegeven in het zwart.

Het consolideert ook op de 50- en 100-daagse Exponential Moving Averages (EMA). Het aandeel is ook onder het tweede weerstandspunt van het Woodie-draaipunt gekomen.

Daarom zijn de vooruitzichten nog steeds bearish, met als volgende punt het draaipunt op $2,60. Deze visie zal worden ontkracht als het aandeel boven het tweede weerstandspunt van $3,85 springt.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Energie en stroom Trading Tips