Aandelenkoersvoorspelling CAVA Group voorafgaand aan de winst: kopen of verkopen?

Door:
op May 24, 2024
Listen
  • CAVA Group zal op 28 mei haar financiële resultaten publiceren.
  • Analisten verwachten dat de kwartaalomzet $245 miljoen zal bedragen.
  • Beleggers zijn van mening dat het bedrijf de groei van Chipotle Mexican Grill kan evenaren.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoers van CAVA Group (NASDAQ: CAVA) is naar een recordhoogte gestegen, aangezien beleggers deze vergelijken met Chipotle Mexican Grill ( NYSE: CMG ). Het steeg naar een hoogtepunt van $82,82, wat 182% boven het laagste niveau in 2023 lag. Deze sprong heeft de totale marktkapitalisatie op ruim $10 miljard gebracht.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Vergelijkingen met Chipotle

Copy link to section

De aandelen van CAVA Group zijn dit jaar hard gestegen, geholpen door de sterke omzetgroei en het toekomstpotentieel. De jaarlijkse omzet is gestegen van ruim $500 miljoen in 2019 naar ruim $728 miljoen in 2023.

Analisten zijn optimistisch dat de omzetgroei zal versnellen en dit jaar ruim $878 miljoen zal bereiken en $1,04 miljard in 2025. Op basis van de prestaties uit het verleden is het waarschijnlijk dat de omzet van het bedrijf beter zal zijn dan geraamd.

Het belangrijkste is dat de groei van het bedrijf plaatsvindt in een tijd waarin het winstgevend is geworden. Het genereerde een nettowinst van ruim $13,3 miljoen in 2023 en ruim $2 miljoen in het eerste kwartaal. Dit gebeurde toen het 95 nieuwe winkels opende in het eerste kwartaal en 175 nieuwe in 2023.

CAVA Group verwacht dat de groei zich dit jaar zal voortzetten. Het verwacht tussen de 48 en 52 nieuwe winkels te openen en een aangepaste EBITDA te realiseren tussen $86 miljoen en $92 miljoen.

Zoals ik in mijn laatste artikel schreef , zijn er vergelijkingen met Chipotle, een bedrijf waarvan de marktkapitalisatie naar ruim $86 miljard is gestegen en de jaaromzet in 2023 naar bijna $10 miljard is gestegen. Terwijl Chipotle zich richt op Mexicaanse gerechten, is CAVA Group een mediterraan merk..

Analisten en investeerders zijn van mening dat CAVA Group kan blijven groeien door de opening van nieuwe winkellocaties en overnames. Het kocht bijvoorbeeld Zoes Kitchen in 2018 voor een deal van $ 300 miljoen.

De grootste zorg over de aandelen van CAVA Group is dat deze ernstig overgewaardeerd zijn, net als Chipotle. Het heeft een forward PE-ratio van 309 en een forward EV/EBITDA-veelvoud van 10,12. De twee cijfers zijn hoger dan het sectorgemiddelde van 16,2 en 1,2, wat betekent dat de prijs tot in de perfectie is. Chipotle heeft een toekomstige PE- en EV-EBITDA-ratio van respectievelijk 56 en 7,83.

Analyse van de aandelenkoersen van CAVA Group

Copy link to section
CAVA Group

CAVA-grafiek door TradingView

CAVA-aandelen hebben het goed gedaan, zoals ik in mijn vorige artikel voorspelde. Het is gestegen van het dieptepunt van ongeveer $29 tot nu toe naar ongeveer $84 en heeft de cruciale weerstand van $71,41 omgezet in een nieuwe steun. Als we boven dat niveau kwamen, werd het dubbele toppatroon dat zich aan het vormen was, ongeldig.

CAVA is boven alle voortschrijdende gemiddelden gebleven, terwijl de Awesome Oscillator boven het neutrale punt is gebleven. Dit zijn allemaal tekenen dat het goed gaat met het bedrijf. De Relative Strength Index (RSI) en de MACD bleven omhoog wijzen.

Hoewel het aandeel dus meer opwaarts potentieel heeft, kan het na de winstcijfers in beide richtingen bewegen. Mijn basisscenario is dat het aandeel na de winstcijfers daalt naar ongeveer $75, omdat de groei is ingeprijsd. Het alternatieve scenario is dat het aandeel blijft pompen terwijl kopers zich richten op de weerstand van $100.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Trading Tips Voedingsmiddelenindustrie