Workday Inc överträffade Wall Streets Q3-prognoser

Författad av: Wajeeh Khan
november 20, 2020
  • Workday Inc överträffade Wall Streets förväntningar under räkenskapsårets tredje kvartal.
  • Programvaruleverantören förutspår en tillväxt på cirka 18% för intäkterna under fjärde kvartalet.
  • Workday pekar ut covid-19-krisen som ett fortsatt hot mot företagets resultat.

Workday Inc. (NASDAQ: WDAY) rapporterade sina resultat för tredje kvartalet igår och överträffade analytikernas förväntningar för såväl resultat som intäkter. Workday pekar ut covid-19-krisen som ett fortsatt hot mot företagets resultat under de kommande månaderna.

Workdays aktier sjönk med ungefär 3% under efterhandeln igår. Hittills i år har det amerikanska företaget nu stigit med nästan 35% på aktiemarknaden. Om du är intresserad av att investera på aktiemarknaden online behöver du en mäklare och här är en jämförelse av de bästa för att underlätta ditt val.

Workdays resultat för tredje kvartalet jämfört med analytikernas förväntningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Workday meddelade att dess förlust under tredje kvartalet uppgick till 18,32 miljoner pund, vilket motsvarar 7,54 pence per aktie. Under samma kvartal förra året bokförde de en större förlust per aktie på 38,44 pence. Vad gäller intäkter rapporterade det Pleasanton-baserade företaget 840 miljoner pund jämfört med föregående års 669 miljoner pund.

På justerad basis tjänade Workday 64,82 pence per aktie jämfört med en lägre 39,95 pence per aktie under tredje kvartalet föregående år. Under föregående kvartal (Q2) rapporterade Workday en sammanlagd förlust på 21,07 miljoner pund, enligt rapporten som publicerades i augusti.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra intäkter på 820 miljoner pund under det senaste kvartalet. Deras uppskattning för vinst per aktie låg på 50,50 pence. I ett tillkännagivande förra veckan meddelade Workday att de utsetts till en ledare i Gartner Magic Quadrant för Cloud HCM Suites för företag med fler än 1 000 anställda.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Workdays prognos för fjärde kvartalet

För det fjärde kvartalet förutspår Workday nu att abonnemangsintäkterna kommer att landa i intervallet 746,97 miljoner till 748,48 miljoner pund, vilket motsvarar en tillväxt på cirka 18%. Som jämförelse förväntar sig analytikerna abonnemangsintäkter under fjärde kvartalet på 735,66 miljoner pund.

Finansdirektör Robynne Sisco kommenterade resultatrapporten igår och sa:

”Även om vi har sett en viss stabilitet i den underliggande miljön den senaste tiden, finns det motvind på grund av covid, särskilt vad gäller nya nettobokningar. Och med tanke på vår prenumerationsmodell kommer denna motvind som har påverkat oss hela året att synas tydligare i nästa års prenumerationsintäkter, vilket påverkar vår tillväxt negativt på kort sikt. ”

I skrivande stund har den amerikanska programvaruleverantören för HR- och kapitalhantering ett börsvärde på 41,23 miljarder pund.