USD/CNY björn-aktig flagga fortsätter efter stark PMI i Kina

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son och brorson… read more.
on nov 30, 2020
  • USD/CNY-priset bildar ett björn-aktigt flaggmönster efter att Kina släppt stark PMI-data för tillverkning.
  • PMI för tillverkning ökade till 52,1 i november, den nionde månaden i rad av vinster.
  • Icke-tillverkande PMI steg till 56,4 i november från 56,2 i oktober.

Den kinesiska ekonomin fortsatte att elda på i alla sektorer i november när efterfrågan från lokala och interna källor ökade. USD/CNY handlas till 6,5826, vilket är mer än 8% lägre än under årets topp på 7,1785.

USD/CNY
USD/CNY reagerar på kinesisk tillverkningsdata

PMI för tillverkning i Kina stiger under nio månader i rad

Kina är känt för sin tillverkningssektor. Dess produkter, allt från smartphones till kläder och ansiktsmasker, har en betydande marknadsandel internationellt. På grund av detta används välmåendet av landets tillverkning som en mätare för den globala ekonomin.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

En rapport tidigare idag visade att PMI för tillverkningen i Kina steg till 52,1 i november från 51,4 föregående månad. Ökningen var bättre än uppskattningen på 51,5 som gjordes av ekonomer som undersökts av Bloomberg.

En PMI-avläsning på 50 eller högre är vanligtvis ett tecken på att sektorn förbättras. Den kinesiska PMIn har suttit över denna nivå under de senaste nio månaderna, vilket är ytterligare ett bevis på styrkan i dess ekonomi.

Uppgifterna, som publicerades av National Bureau of Statistics, visade att produktionsindexet steg till 54,7 medan de totala beställningarna förblev oförändrade på 53,9. Exportindexet steg till 51,5. I en rapport efter att uppgifterna utgavs skrev analytiker vid ING:

”Vi behåller vår 1,7% BNP-tillväxtprognos för 2020 följt av en 7,0% -tillväxt 2021 på grund av 1) en låg baseffekt från 2020; 2) kontinuerlig ekonomisk tillväxt från inhemsk efterfrågan; och 3) förhoppningsvis en bättre yttre miljö från vacciner för Covid-19 och en Biden-amerikansk regering.”

Under tiden reagerade USD/CNY också på den starka icke-tillverkande sektorn PMI, som ökade till 56,4 från 56,2. Ekonomer förväntade sig att PMI skulle sjunka tillbaka till 56,0.

I morgon kommer en oberoende PMI-avläsning av tillverkning från Markit och Caixin Global. Ekonomer förväntar sig att uppgifterna kommer att visa att PMI sjönk från 53,6 till 53,5 i november. Det kommer fortfarande att vara ett tecken på att landets ekonomi klarar sig bättre än genomsnittet.

Senare idag kommer investerare i forex att reagera på USAs hemmaförsäljningsnummer som kommer ut klockan 15:00 GMT. Analytiker förväntar sig att uppgifterna kommer visa att försäljningen steg med 1,0% efter att ha sjunkit med 2,2% under föregående månad.

USD/CNY tekniska utsikter

USD/CNY
USD/CNY tekniskt diagram

På det dagliga diagrammet ser vi att USD/CNY-paret har sett en övergripande nedåtgående trend sedan maj i år. Under de senaste dagarna har dock priset varit i en konsolideringsfas och ligger på samma nivå som de 15 dagars rörliga medelvärdena. Denna konsolidering verkar vara relativt lik ett björn-aktigt flaggmönster. Det ligger också under det 25-dagars EMA. Därför kommer paret sannolikt att bryta igenom på en lägre nivå de närmaste dagarna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust