Krogers aktierna kvar i köpzonen då företaget höjer sin helårsprognos

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 14, 2020
  • Krogers aktier är fortfarande undervärderade i förhållande till andra detaljhandelsföretag.
  • Intäkterna ökade med 6,3% på årsbasis till 29,72 miljarder dollar medan GAAP EPS låg på 0,80 dollar.
  • Om priset hoppar stiger över 33 dollar kan nästa mål ligga runt 35 dollar.

Aktierna i Kroger (NYSE: KR) har hittat ett starkt stöd över 30 dollar, men priset har fortfarande svårt att bryta över motståndet vid 35 dollar. Företagets förutsättningar är utmärkta och Krogers aktier är fortfarande undervärderade i förhållande till andra detaljhandelsföretags.

Grundläggande analys: Kroger höjde sin prognos för 2020

Kroger är USA:s största snabbköpskedja sett till omsättning och den näst största allmänna detaljhandlaren bakom Walmart. Kroger har fler än 2 750 affärer i 35 delstater och District of Columbia.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget rapporterade sina resultat för tredje kvartalet i början av december. Intäkterna ökade med 6,3% på årsbasis till 29,72 miljarder dollar medan GAAP EPS låg på 0,80 dollar. De totala intäkterna ökade mindre än väntat (missade målet med 310 miljoner dollar) främst på grund av covid-19-pandemin, men företaget höjde ändå sin helårsprognos för 2020.

”Som ett resultat av vår fortsatta starka utveckling, ökande marknadsandelar och förväntningarna på en fortsatt stark utveckling för livsmedel för hemmakonsumtion under resten av vårt verksamhetsår, höjer vi vår helårsprognos för 2020. För helåret 2020 förväntar vi oss att den totala jämförbara försäljningen, förutom bränsle, blir cirka 14% högre och en justerad EPS-tillväxt på 50% till 53%,” kommenterade Rodney McMullen, styrelseordförande och VD.

Det är också värt att nämnaatt Berkshire Hathaway har Krogers aktier i sin portfölj. Inköpspriserna låg på mellan 23,84 och 29,1 dollar, med ett uppskattat genomsnittligt pris på 26,57 dollar.

De priserna var visserligen lägre än aktiens nuvarande pris, men investerare bör komma ihåg att det handlar om ett stabilt företag med en bra position på marknaden. Förutsättningarna för detta företag är utmärkta, EBITDA överstiger 6 miljarder dollar, företaget höjde sin helårsprognos för 2020 och utdelningen förblir stabil.

Aktien är fortfarande undervärderad i förhållande till andra detaljhandlares, och det kan kanske vara rätt tid att investera i Krogers aktier just nu.

Teknisk analys: Krogers aktier har hittat starkt stöd över 30 dollar

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 30 och 27,5 dollar, samtidigt som 33, 35 och 40 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 33 dollar skulle det vara en signal att köpa aktier i Kroger, men om priset sjunker under 30 dollar skulle det vara en stark säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 27,5 dollar.

Om priset sjunker ytterligare under de kommande månaderna kan ett pris i intervallet 20 till 25 dollar vara ett bra tillfälle att investera i Krogers aktier.

Sammanfattning

Kroger rapporterade sina resultat för tredje kvartalet i början av december. De totala intäkterna ökade mindre än väntat, men företaget höjde ändå sin helårsprognos för 2020. Aktien är fortfarande undervärderad i förhållande till andra detaljhandelsföretag, och kanske kan det nu vara en bra tid att investera i Krogers aktier just nu.