Läge att investera när Tyson Foods fallit med 28,8% i år?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 29, 2020
  • Tyson Foods ser ut som en bra investering.
  • Piper Sandlers analytiker Michael Lavery höjde prismålet för aktien från 70 till 77 dollar.
  • JPMorgan sänkte sitt prismål för Tyson Foods till 70 dollar, vilket ändå ligger över det nuvarande priset.

Aktierna i Tyson Foods (NYSE: TSN) försvagades från 91 till under 43 dollar under början av året och det aktuella priset ligger nu runt 64 dollar. Företagets verksamhet har visat sig vara motståndskraftig under covid-19-pandemin och aktierna i detta företag ser ut som en bra investering.

Grundläggande analys: Tyson Foods har klarat covid-19-krisen relativt väl

Tyson Foods är ett amerikanskt multinationellt företag som är världens näst största förädlare och försäljare av kyckling, nötkött och fläsk efter JBS. Tyson Foods har sjunkit med mer än 28% sedan början av året på aktiemarknaden, och enligt analytiker kan aktien vara ett mycket bra investeringsalternativ.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företagets verksamhet har visat sig vara mycket motståndskraftig under covid-19-pandemin och försäljningen har i stort sett varit oförändrad. Företaget har förutspått 330 miljoner dollar i direkta kostnader i samband med covid-19 under räkenskapsåret 2021, men med en avkastning på 2,7% är aktien fortfarande attraktiv för handlare.

JPMorgan sänkte sitt kursmål för Tyson Foods till 70 dollar, vilket fortfarande är över aktiens aktuella pris. JPMorgan gav aktien en ”neutral” ranking, men konstaterade samtidigt att aktien varit en av de starkare inom segmentet på senare tid.

”Våra årliga resultatuppskattningar är mer eller mindre statiska och vårt prismål sjunker med 2 dollar till 70 dollar för att spegla vår ökade oro för EBITDA-tillväxten. Även om vi fortsätter att tro att TSN kommer att dra nytta av förbättrade mattrender från hemmet under räkenskapsåret 2021, så ser vi nu aktiens risk/reward-förhållande som balanserat,” sa analytiker Ken Goldman från JPMorgan.

Samtidigt har Piper Sandlers analytiker Michael Lavery höjt prismålet för aktien från 70 till 77 dollar med förhoppning om att covid-19-vaccinationerna kommer att lyfta efterfrågan på livsmedelsservice.

Bolagets intäkter ökade under räkenskapsåret 2020 till 43,18 miljarder dollar från 42,40 miljarder dollar under 2019. Nettoresultatet för 2020 landade på 2,14 miljarder dollar medan 2,02 miljarder dollar bokfördes föregående år.

Det finns också några uppenbara risker vad gäller att investera i Tyson Foods-aktier, men med ett börsvärde på 23 miljarder dollar är detta företag fortfarande undervärderat i förhållande till konkurrenterna.

Teknisk analys: 70 dollar representerar en stark motståndsnivå

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 60 och 55 dollar, samtidigt som 70 och 80 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 70 dollar skulle det vara en signal att köpa Tyson Foods-aktier, och nästa mål kan då ligga runt 75 dollar.

Om priset å andra sidan faller under stödnivån vid 60 dollar är ett fortsatt fall sannolikt ned till 55 eller till och med 50 dollar.

Sammanfattning

Tyson Foods har hanterat covid-19-pandemin relativt väl och detta företag ser nu ut som en bra investering. JPMorgan sänkte sitt prismål för Tyson Foods till 70 dollar, vilket fortfarande är över det nuvarande priset, medan Piper Sandler höjde målet för aktien till 77 dollar.