DXY: Amerikanska dollarindexets rally pausar inför Bidens stimulanstal

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jan 12, 2021
  • Det amerikanska dollarindexet pausade i dag inför ett nyckeltal av Joe Biden.
  • Han kommer att prata om sitt planerade stimulanspaket som kan innehålla fler stimulanscheckar.
  • Några Fed-tjänstemän har börjat bli mer offensiva.

Det amerikanska dollarindexet (DXY) förändras lite då investerarna fokuserar på det kommande stimulanstalet från Joe Biden och den pågående politiska krisen i USA. Det handlas till 90,40 dollar, vilket är 1,40% över månadens lägsta på 89,20 dollar.

DXY
Det amerikanska dollarindexet

Stimulustal från Biden

På onsdag visade uppgifter från ADP att den amerikanska ekonomin förlorade mer än 123 000 jobb i december. Två dagar senare avslöjade uppgifter från den officiella statistikbyrån att situationen var värre då ekonomin tappat över 140 000 arbetstillfällen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Därför kommer uppmärksamheten att flyttas till Joe Biden, den tillträdande presidenten, som kommer att hålla ett stimulanstal på torsdagen. I det kommer han att beskriva de viktigaste prioriteringar som hans regering planerar att fokusera på i det första stimulanspaketet.

Det nya paketet, som kommer att uppgå till cirka 3 biljoner dollar, kommer att inkludera stimulanscheckar på 1 400 dollar till enskilda medborgare och finansiering för stater och lokala myndigheter. Det kommer också att innehålla medel för vaccinedistribution, studielånfrågor och infrastruktur.

Talet kommer vid en tidpunkt då vissa Fed-tjänstemän har börjat låta relativt offensiva. I ett uttalande i går sa Robert Kapla, chefen för Dallas Fed, att banken eventuellt kommer att börja avveckla sin kvantitativa lättnadspolicy. det här året. Han sade att enligt uppskattningen kommer ekonomin att växa med 5% i år medan arbetslösheten kommer att minska till cirka 5%.

I ett annat uttalande sa Raphael Bostic från Atlanta att han förväntade sig att banken kommer att börja höja räntorna under andra halvåret 2022. Det kommer att vara något snabbare från vad banken signalerade i sitt senaste räntebeslut. Han sa:

”Jag tror att det finns en viss möjlighet att ekonomin kan komma tillbaka lite starkare än vad vissa människor förväntar sig. Och om det händer är jag beredd att stödja att dra tillbaka och kalibrera lite av vårt stöd. ”

Samtidigt reagerar dollarindex också på den pågående krisen i USA. I går inledde demokraterna sitt andra riksrättsförfarande mot Donald Trump för att han stödde förra veckans upplopp.

Teknisk analys av det amerikanska dollarindexet

Dollar index
Det amerikanska dollarindexet teknisk graf

Det amerikanska dollarindexet har haft en uppåtgående trend i år och har raderat några av de förluster som gjordes förra året. Den har flyttat sig över den fallande trendlinjen som knyter samman de högsta punkterna sedan november på fyratimmarsdiagrammet. De exponentiella glidande medelvärdena för 25 och 50 perioder har gjort en hausseartad crossover. Du kan lära dig mer om dessa crossovers med ett gratis demokonto för valutahandel.

Indexet verkar också bilda ett hausseartat konsolideringsmönster. Därför kommer indexet sannolikt att fortsätta stiga när tjurar riktar sig till nästa motståndsnivå på 91,0 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust