NCR Corp erbjuder 1,28 miljarder pund i kontanter för Cardtronics plc

Författad av: Wajeeh Khan
januari 12, 2021
  • NCR Corporation erbjuder 1,28 miljarder pund i kontanter för att köpa Cardtronics plc.
  • Cardtronics accepterade Apollo Global och Hudson Executives bud i december.
  • NCR vill köpa Cardtronics utestående aktier för 28,82 pund per aktie.

NCR Corporation (NYSE: NCR) meddelade igår att de lagt ett bud på 1,28 miljarder pund i kontanter för att köpa Cardtronics plc (NASDAQ: CATM) som för närvarande har förvärvats av Apollo Global och Hudson Executive Capital.

Cardtronics öppnade handeln med ett fall på cirka 2,5% igår, men återfick hela intradagförlusten nästa timme. Med ett pris på 30,24 pund per aktie har aktien återhämtat sig kraftigt från låga 11,77 pund per aktie den första veckan i april 2020, när effekten av covid-19-krisen var som störst. Läs mer här om du är intresserad av att investera på aktiemarknaden.

NCR vill köpa Cardtronics utestående aktier för 28,82 pund per aktie

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

NCR Corporation sa att man vill köpa Cardtronics utestående aktier till 28,82 pund per aktie, vilket motsvarar ungefär 5% rabatt på det pris per aktie som ATM-operatören stängde den ordinarie sessionen på fredag till.

Som jämförelse erbjöd Hudson Executive och Apollo lägre 25,86 pund per aktie – ett bud som Cardtronics accepterade i december. Inkluderat nettoskuld, motsvarade deras bud en värdering av Cardtronics på 1,70 miljarder pund. Cardtronics, Hudson Executive och Apollo har ännu inte gjort ett officiellt uttalande som svar på NCR:s bud på måndag.

I separata nyheter från USA meddelade Global Infrastructure Partners att de kommer att förvärva Signature Aviation för 3,43 miljarder pund.

Enligt Refinitiv har Hudson Executive för närvarande en andel på 19,44% i Cardtronics, vilket gör det till det Houston-baserade företagets största investerare. Andra stora investerare inkluderar Vanguard Group och Blackrock Institutional Trust.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Analytiker vid D.A. Davidson kommenterade nyheten igår

Enligt NCR:s VD Michael Hayford skulle de två företagen kunna föra sina bank- och privatkunder till samma plattform efter fusionen. D.A. Davidsons analytiker kommenterade att:

”Vi tror att en sådan transaktion kan ge betydande inkrementella återkommande intäkter, erbjuda dem (NCR) anmärkningsvärda synergi-/tillväxtmöjligheter och utgöra en språngbräda för NCR:s ATMaaS-strategi (ATM as a Service).”

NCR Corp sjönk med mer än 2,5% under gårdagens förhandel, men aktierna studsade tillbaka efter att marknaden öppnat. Det Atlanta-baserade företaget presterade blygsamt positivt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på nära 6%.

I skrivande stund har NCR Corp ett marknadsvärde på 3,48 miljarder pund och ett förhållande mellan pris och vinst på 11,61.