EUR/USD: Här är nästa nivå i fokus efter baisseartad breakout

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jan 14, 2021
  • EUR/USD såg en baisseartad breakout efter dystra sysselsättningsuppgifter från USA.
  • Mer än 965 000 personer ansökte om arbetslöshetsersättning för första gången förra veckan.
  • Detta ökar sannolikheten för ytterligare stimulans från Biden-administrationen.

EUR/USD gjorde ett baisseartat breakout idag efter de relativt svaga amerikanska sysselsättningsuppgifterna. Paret sjönk till 1,2118 som lägst under dagen, vilket var den lägsta nivån sedan 15 december.

EUR/USD
EUR/USD

Amerikanska ansökningar om arbetslöshetsersättning

Situationen i USA förvärrades förra veckan när antalet personer som ansöker om arbetslöshetsersättning för första gången ökade. Enligt Bureau of Labor Statistics (BLS) ansökte fler än 965 000 amerikaner om ersättning. Det var värre än föregående veckas 784 000 och medianuppskattningen på 795 000. Det är också den högsta siffran på fem månader.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den eftersläpande siffran för fortsatt arbetslösa ökade också från över 5,07 miljoner till 5,27 miljoner. Ökningen beror främst på lockdown-åtgärderna i de flesta delarna av landet. Det betyder också att den amerikanska ekonomin ännu inte lyckats kompensera för de fler än 10 miljoner jobb som försvann på grund av pandemin.

Uppgifterna kom några dagar efter att BLS släppt svaga nonfarm payroll-uppgifter. Uppgifterna visade att ekonomin förlorade mer än 140 000 jobb förra månaden medan arbetslösheten förblev stabil på 6,7%.

Dessa siffror kom samma dag som Joe Biden planeras presentera sitt stimulansförslag som kan ligga på mellan 2 biljoner och 3 biljoner dollar. De kom också några timmar efter att Kina släppte stark data för export och import.

EUR/USD reagerar också på det relativt starka export- och importprisindexet. De två siffrorna steg med 1,1% respektive 0,9% i december. Senare idag kommer valutainvesterare att reagera på ett tal av Jerome Powell, Federal Reserves ordförande.

EUR/USD tekniska utsikter

EUR/USD
EUR/USD teknisk graf

I en artikel igår noterade vi att EUR/USD var redo för en baisseartad breakout. Detta hände idag efter de svaga sysselsättningsuppgifterna från USA. Det handlas till 1,2122, vilket är något under det vitala stödet vid 1,2133.

Priset har sjunkit under de glidande medelvärdena för 50 och 200 dagar, vilket signalerar att björnarna nu har kontroll. Det har också rört sig under Fibonacci retracement-nivån på 23,6%. Därför kommer paret sannolikt att fortsätta falla när björnar riktar sig mot 38,2% retracement vid 1,2062.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust