IG Groups vinst ökade med över 100% under första halvåret

Författad av: Wajeeh Khan
januari 21, 2021
  • IG Group rapporterar att dess vinst steg med över 100% under räkenskapsårets första halva.
  • Onlinehandelsföretaget vill förvärva Tastytrade Inc.
  • IG Group rapporterar 416,9 miljoner pund i nettoomsättning under första halvåret.

IG Group Holdings plc (LON: IGG) meddelade idag att deras vinst såg en tillväxt på över 100% under det första halvåret. Företaget tillskrev den kraftiga ökningen till robusta handelsvolymer de senaste månaderna.

I relaterade nyheter tillkännagav IG Group också att de lagt ett bud på 730 miljoner pund för att förvärva Tastytrade Inc. – en amerikansk mäklar- och handelsutbildningsplattform online. Erbjudandet omfattar 218,81 miljoner pund i kontanter och ytterligare 510,56 miljoner pund i emission.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

IG Group sjönk med mer än 0,5% under morgonens förhandel och förlorade ytterligare över 1% sedan marknaden öppnat. Aktien handlas nu till 8,90 pund per aktie jämfört med betydligt lägre 5,63 pund per aktie den sista veckan i mars 2020 när covid-19-krisen påverkade som mest.. Om du vill investera på aktiemarknaden online behöver du en pålitlig börsmäklare – här är en lista över de bästa för att underlätta ditt val.

IG Group rapporterar 416,9 miljoner pund i nettoomsättningen

För sex månader som avslutades den 30 november rapporterade online-handelsföretag 231,3 miljoner pund i resultat före skatt. Under samma period förra året begränsades resultatet före skatt till mycket lägre 101,2 miljoner pund.

När det gäller nettoomsättningen omsatte det Londonbaserade företaget 416,9 miljoner pund under första halvåret jämfört med föregående års 249,9 miljoner pund. IG Group sa att de nu har 238 600 aktiva kunder, vilket motsvarar en tillväxt på 55% under det första halvåret.

Under första kvartalet såg IG Group en ökning av sina intäkter till 209 miljoner pund då covid-19-krisen skapade högre volatilitet på finansmarknaderna.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

IG Group beslutade om 12,96 pence per aktie i delårsutdelning

IG Groups styrelse beslutade om 12,96 pence per aktie i delårsutdelning idag, vilket ligger i linje med fjolåret. Onlinehandelsföretaget sa också att kundförvärvet sannolikt kommer att minska under de kommande månaderna om volatiliteten på marknaden fortsatte att minska.

IG Group presterade ganska positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på mer än 20%. I skrivande stund värderas företaget till 3,32 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 13,81.