Gilead Sciences stiger efter att Morgan Stanley höjt sitt kursmål till 83 dollar

Författad av: Stanko Iliev
januari 23, 2021
  • Gilead Sciences går i rätt riktning.
  • Med ett börsvärde på 83,9 miljarder dollar är värderingen av företaget rimlig.
  • Morgan Stanley höjde sitt prismål till 83 dollar för GILD

Aktierna i Gilead Sciences (NASDAQ: GILD) har stigit i januari, och med den nuvarande aktiekursen är värderingen av företaget rimlig enligt min mening. Företaget går i rätt riktning och en positiv nyhet är att Morgan & Stanley höjt sitt prismål för Gilead Sciences.

Grundläggande analys: Gilead Sciences fortsätter att expandera sin verksamhet

Gilead Sciences är ett amerikanskt biofarmaceutiskt företag som fokuserar på att forska och utveckla antivirala läkemedel som används för att behandla HIV, hepatit B, hepatit C och influensa.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget rapporterade sina Q3-resultat under den sista veckan i oktober. De totala intäkterna hade ökat med 17,1% jämfört med samma kvartal föregående år till 6,56 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 0,29 dollar. De totala intäkterna hade ökat mer än förväntat (+260 miljoner dollar) och företaget har beslutat om en utdelning på 0,68 dollar/kvartal.

Gilead Sciences aktier har stigit med mer än 14% under 2021 och det nuvarande priset ligger runt 67 dollar. Morgan Stanley höjde sitt prismål till 83 dollar för GILD, och Gilead Sciences är fortfarande ett av de bästa biofarmaceutiska valen för 2021.

Gilead Sciences reviderade sin resultatprognos för räkenskapsåret 2020 den andra veckan i januari, och företaget förväntar sig att produktförsäljningen slutar på cirka 24,3 miljarder dollar, jämfört med den tidigare prognosen på 23 miljarder dollar. Rörelseresultatet bör landa på cirka 11,65 miljarder dollar medan det justerade resultatet per aktie förväntas uppgå till cirka 7 dollar, jämfört med tidigare prognosen på 6,25 till 6,60 dollar.

Gilead Sciences förväntar sig också tillväxt under 2021 med högre försäljning än väntat av Veklury (Remdesivir). Företaget förväntar sig en högre försäljning av sina onkologiska läkemedel och HIV-terapier baserat på lenacapavir.

Gilead Sciences fortsätter att expandera sin verksamhet, och företaget har kommit överens om att köpa MYR GmbH (tysk tillverkare av hepatitläkemedel) för 1,4 miljarder dollar. Företaget förvärvade också Immunomedics (NASDAQ: IMMU) i september i en affär värd cirka 21 miljarder dollar.

En positiv nyhet är att VD Daniel O’Day sa förra veckan att Gilead Sciences testar Remdesivir för att avgöra om det är effektivt i behandlingar av nya covid-19-stammar.

”Remdesivir fungerar vid källan i cellen där viruset replikeras, och enligt vad vi vet så förändras den delen av cellen inte alls i dessa nya varianter. Så vi förväntar oss absolut att Remdesivir är effektiv mot dessa nya stammar,” sa O’Day.

Teknisk analys: Gilead Sciences aktier stiger och 70 dollar representerar det första motståndet

Gilead Sciences aktier har stigit under början av året och med ett marknadsvärde på 83,9 miljarder dollar är värderingen av företaget rimlig.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska supportnivåerna är 60 och 55 dollar, samtidigt som 70, 75 och 80 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 70 dollar skulle det vara en signal att investera i aktien och nästa mål kan då ligga runt 75 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 60 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Gilead Sciences aktier har stigit i januari, och med den nuvarande aktiekursen är värderingen av företaget rimlig enligt min mening. VD Daniel O’Day sa förra veckan att Gilead Sciences förväntar sig att deras Remdesivir ska vara effektivt mot de nya stammarna av covid-19. Gilead Sciences förväntar sig tillväxt under 2021 och Morgan Stanley höjde sitt prismål för GILD till 83 dollar.