Ska jag köpa Koss-aktier när WSB skickar upp kursen 1 700%?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on feb 1, 2021
  • Aktierna i Koss Corporation handlas över 1 700% högre sedan början av januari.
  • Koss Corporation är extremt övervärderat för tillfället.
  • Investerare riskerar stora förluster om de fortsätter att hålla sina aktier i Koss.

Aktierna i Koss Corporation (NASDAQ: KOSS) handlas över 1 700% högre sedan början av januari, och om du väljer att köpa aktier bör du använda en ”stop-loss”-order eftersom risken är mycket hög.

Grundläggande analys: De ekonomiska resultaten motiverar inte aktiekursen

Koss Corporations aktier har exploderat uppåt sedan början av januari, och vissa analytiker pekar på att communityn från WallStreetBets-forumet påverkat prisutvecklingen. Koss Corporation är ett amerikanskt företag som tillverkar hörlurar, och enligt analytiker är momentument för Koss aktie på väg att ebba ut i veckan.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Koss Corporation rapporterade sina Q2-resultat förra veckan. De totala intäkterna hade ökat med 18,5% på årsbasis till 4,93 miljoner dollar medan QAP GAAP EPS låg på 0,07 dollar. ”Ökningen i nettoomsättningen under kvartalet och första halvåret har skett på flera marknader med de amerikanska distributörerna, europeiska distributörerna och inhemsk direktförsäljning till konsumenterna i spetsen,” sa ordförande och VD Michael J. Koss.

Det finns ingen annan rimlig förklaring till prisuppgången än att WSB ligger bakom, och de ekonomiska resultaten motiverar verkligen inte aktiekursen. Min åsikt är att investerare kan riskera stora förluster om de fortsätter att hålla sina aktier i Koss eftersom företaget är extremt övervärderat.

SEC har redan lovat att skydda investerare, och en sak SEC kan göra är att införa striktare regler för marginalhandel.

”Vi kommer att agera för att skydda privatinvesterare när fakta visar missbruk eller manipulerande handelsaktivitet som är förbjudet enligt federala värdepapperslagar. Marknadsaktörer bör vara försiktiga och undvika sådan verksamhet. Likaså måste emittenter se till att de federala värdepapperslagarna följs för alla tänkta erbjudanden eller försäljning av egna värdepapper,” rapporterade SEC.

Robinhood har för närvarande en lista på 50 aktier där köp av aktier och optionskontrakt är begränsade, och Koss Corporations aktier finns med på denna lista. I söndags skickade Interactive Brokers ett e-postmeddelande till kunderna där de förklarade att handeln med AMC, BB, EXPR, GME och KOSS hade återupptagits.

Teknisk analys: Koss aktier handlas över 1 700% högre sedan början av januari

Koss Corporations aktier steg från 3,6 till över 160 dollar förra handelsveckan, och det aktuella priset ligger runt 64 dollar.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska supportnivåerna är 40 och 20 dollar, samtidigt som 80 och 100 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 80 dollar igen skulle det vara en signal att handla med aktierna, och nästa mål kan då ligga runt 90 eller till och med 100 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under supportnivån vid 40 dollar, skulle det vara en tydlig säljsignal och förmodligen ett tecken på att trenden har vänt.

Sammanfattning

Koss Corporations aktier gick från 3,6 till över 160 dollar förra handelsveckan, och det aktuella priset ligger runt 64. Koss Corporation har potential att stiga ytterligare, men det aktuella ”risk/reward”-förhållandet ser inte lovande ut för långsiktiga investerare.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust