Estee Lauders försäljning steg med 5% under det andra kvartalet

Författad av: Wajeeh Khan
februari 6, 2021
  • Estee Lauders försäljning steg med 5% under det andra kvartalet.
  • Det amerikanska företaget rapporterar 635,43 miljoner pund i nettoresultat.
  • Estee Lauder förväntar sig en årlig försäljningstillväxt på 13% under tredje kvartalet.

Estee Lauder Companies Inc. (NYSE: EL) publicerade sin resultatrapport för det andra kvartalet på fredagen och överträffade analytikernas förväntningar. Företaget varnade emellertid för att covid-19-restriktionerna sannolikt kommer att påverka deras ekonomiska resultat under tredje kvartalet.

Estee Lauder avslutade den ordinarie sessionen efter en nedgång med drygt 1% på aktiemarknaden igår. Aktien gick relativt starkt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på cirka 30%. I skrivande stund värderas Estee Lauder till nästan 72 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 165,80.

Estee Lauders resultat för andra kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

För kvartalet som avslutades den 31 december rapporterade Estee Lauder 635,43 miljoner pund i nettoresultat, vilket motsvarar 1,73 pund per aktie. Under samma kvartal förra året begränsades deras nettoresultat till betydligt lägre 405,42 miljoner pund, eller 1,11 pund per aktie.

Justerat för engångsposter tjänade det amerikanska företaget 1,86 pund per aktie under det senaste kvartalet. Estee Lauder uppskattar sin försäljning under andra kvartalet till 3,53 miljarder pund, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 5%. Under föregående kvartal (Q1) hade försäljningen minskat med 9% på grund av den pågående covid-19-pandemin.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra en försäljning på 3,27 miljarder pund under andra kvartalet. Deras uppskattningar för justerat resultat per aktie låg på 1,23 pund.

Andra framstående siffror i Estee Lauders resultatrapport

Andra framstående siffror i Estee Lauders finansiella rapport igår inkluderar en försäljningsökning med 28% på årsbasis inom segmentet hudvård. Samtidigt minskade försäljningen av smink med 25% under andra kvartalet. Enligt det New York-baserade företaget ökade parfymförsäljningen med 6% under det senaste kvartalet, och försäljningen av hårvård var 5% lägre än förra året.

Försäljningen inom segmenten hudvård och dofter överträffade FactSet-konsensus under andra kvartalet. Försäljningen av smink och hårvård var däremot lägre än väntat. I separata nyheter från USA publicerade Peloton också sitt kvartalsresultat tidigare i veckan.

För det tredje kvartalet förutspår det NYSE-noterade företaget nu att det justerade resultatet per aktie landar i intervallet 80 till 87 pence. Estee Lauder förväntar sig en årlig tillväxt med 13% för försäljningen under tredje kvartalet. Som jämförelse förutspår analytiker 1,06 pund i justerat resultat per aktie och en försäljningstillväxt på 15,3% under tredje kvartalet.