Cosmos sätter ny ATH, vad väntar härnäst?

By: Ilija Rankovic
Ilija Rankovic
Ilija är en handlare, analytiker, författare och konsult med bred erfarenhet inom finansbranschen. Han fokuserar på såväl traditionella marknader… read more.
on feb 16, 2021
  • Cosmos nådde en ny rekordhög nivå igår på 24,6 dollar.
  • ATOM upplevde stora prisfluktuationer under dagen, med priser från 14 dollar till 24,6 dollar.
  • Kryptovalutan kommer sannolikt att slå den nuvarande pivotpunkten, åtminstone på kort sikt.

Cosmos (ATOM) upplevde en dag full av volatilitet igår, med prisfluktuationer från strax över 14 dollar hela vägen till 24,6, och sedan tillbaka till 22,7 dollar. Vad var anledningen till den här prisfluktuationen, och ska du köpa lite ATOM nu?

Grundläggande analys: Starka grundläggande faktorer har lett till stora vinster

Cosmos ursprung kan dateras till år 2014, då Tendermint grundades. Cosmos vitbok publicerades dock först 2016.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Cosmos syftar till att lösa några av de ”svåraste problemen” i blockchain-industrin, såsom att erbjuda ett motgift mot ”långsamma, oskalbara, dyra och miljöskadliga” PoW-protokoll, som de som används av Bitcoin. Cosmos gör det genom att erbjuda ett ekosystem av anslutna blockchains, eller som de kallar det ”Blockchains Internet.” Detta Interblockchain-kommunikationsprotokoll försöker göra det lättare för blockchain-nätverk att kommunicera med varandra, vilket förhindrar onödig konkurrens och fragmentering.

En av anledningarna som ligger bakom den senaste prisökningen är att Cosmos genomfört en rad nätverksuppgraderingar den senaste tiden, samt tillkännagav en hackathon med en prispott på 20 000 dollar.

ATOM såg en veckovinst på 60,44%, vilket överträffade både Bitcoins vinst på 12,60% och Ethereums vinst på 6,16%. Cosmos är för närvarande den 18:e största kryptovalutan sett till marknadsvärde och har ett börsvärde på 4,78 miljarder dollar.

I skrivande stund handlas ATOM för 22,75 dollar, vilket motsvarar en prisökning på 203,88% jämfört med föregående månads värde.

ATOM/USD teknisk analys:

Den 18:e största kryptovalutan har nyligen haft en stigande trend som förde upp priset till 20 dollar. Men dagens ljus visade en enorm prisvariation på över 10 dollar. Trots att priset sjönk inledningsvis lyckades ATOM hitta stöd strax över 21-dagars EMA och pressa priset upp till nya rekordhöga nivåer på 24,6 dollar.

ATOM har sett en total volymökning den senaste månaden när dess ekosystem växte.

ATOM/USD daily chart
ATOM/USD 1-dagsgraf

ATOMs RSI på den dagliga tidsramen är för närvarande långt inne i det överköpta territoriet, med ett nuvarande värde på 81,29.

ATOM/USD 1-hour chart
ATOM/USD 1-timmasgraf

Genom att zooma in till 1-timmasgrafen kan vi först se ATOMs prisfall till 14 dollar innan en plötslig höjning till cirka 20 dollar ägde rum. Prisökningen har dock fortsatt, vilket har lett till att ATOM nått en ny all-time high på 24,6 dollar.

Cosmos kämpar för närvarande mot 23,6% Fib retracement-nivån vid 22,75 dollar. Med den nuvarande volymen och den hausseartade trenden kommer kryptovalutan med största sannolikhet att passera den här pivotpunkten och susa upp mot nya rekordhöga toppar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust