Februariuppdatering: Ska du köpa eller sälja Tyson Foods?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on feb 17, 2021
  • Tyson Foods aktier fortsätter att handla under motståndsnivån på 70 dollar.
  • Stephens höjde sin ranking för Tyson Foods.
  • Tyson Foods totala intäkter minskat endast med 3,3% på årsbasis under Q1.

Tyson Foods (NYSE: TSN) fortsätter att handla under en stark motståndsnivå vid 70 dollar, och med ett marknadsvärde på 23,9 miljarder dollar är detta företag fortfarande undervärderat i förhållande till sina konkurrenter.

Grundläggande analys: Tyson Foods är positionerat för hållbar tillväxt

Tyson Foods är ett amerikanskt multinationellt företag och världens näst största förädlare och marknadsförare av kyckling, nötkött och fläsk (efter JBS). Tyson Foods aktier har inte sett några större prisförändringar de senaste månaderna, även om dess verksamhet har visat sig vara stabil under hela covid-19-pandemin.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Tyson Foods rapporterade sina Q1-resultat förra veckan. De totala intäkterna hade endast minskat med 3,3% på årsbasis till 10,46 miljarder dollar medan Q1 Non-GAAP EPS låg på 1,94 dollar. Företaget har beslutat om en utdelning på 0,445 dollar per kvartal, och nästa utbetalning väntas den 15 juni.

”Vi levererade ett starkt rörelseresultat och översteg en miljard dollar i rörelseresultat för kvartalet. Resultatet drivs av högre resultat inom segmenten Färdiga livsmedel, Nötkött och Kyckling och visar vår effektivitet vad gäller att möta kundernas och konsumenternas behov samtidigt som vi fortsätter att hantera de pågående effekterna av den globala pandemin,” sa Dean Banks, VD och koncernchef för Tyson Foods.

Ledningen är fortfarande optimistisk om Tyson Foods fortsatta framgång och att företaget är positionerat för långsiktig och hållbar tillväxt. Det är värt att nämna att Stephens höjde sin ranking för Tyson Foods med förväntningar om att köttindustrin kommer att se vinsttillväxt under de kommande månaderna.

”Vi har ökat förtroendet för att högre spannmålspriser kommer att driva produktionsbegränsningen på medellång sikt och när vi kombinerar en förbättrad efterfrågan förväntar vi oss att hönspriserna förbättras efter en flerårig nedgång i prissättningen,” rapporterade Stephens

Detta företag har en stark efterfrågan på sina produkter och rätt ledningsgrupp för att skala och förbättra effektiviteten. Tyson Foods är ett lockande köp till det aktuella aktiekursen och kan ge ett starkt aktieägarvärde under många år framöver.

Teknisk analys: 70 dollar representerar en stark motståndsnivå

Den aktuella aktiekursen är lockande för investerare och med ett börsvärde på 23,9 miljarder dollar är företaget fortfarande undervärderat i förhållande till konkurrenterna. Företagets verksamhet har visat sig vara motståndskraftig under hela pandemin och aktierna i detta företag ser ut som en bra investering.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska supportnivåerna är 65 och 60 dollar, samtidigt som 70 och 75 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 70 dollar skulle det vara en signal att köpa, och nästa mål kan då ligga runt 75 dollar. Om priset å andra sidan faller under stödnivån vid 60 dollar ligger vägen fri ned till 55 eller till och med 50 dollar.

Sammanfattning

Tyson Foods aktier har inte sett några större prisförändringar de senaste månaderna, även om dess verksamhet har visat sig vara stabil under hela covid-19-pandemin. Tyson Foods har beslutat om en kvartalsutdelning på 0,445 dollar per aktie, och Stephens höjde sin ranking för Tyson med förväntningar om att köttindustrin kommer att se vinsttillväxt under de kommande månaderna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust