Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq fortsätter att handla nära rekordnivåer

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on feb 22, 2021
  • Förra veckan sjönk SPX med cirka 0,7%, Dow Jones steg 0,1% och Nasdaq föll 1,6%.
  • Wall Streets tre huvudindex fortsätter att handlas nära rekordhöjder.
  • Bank of America varnade för att det finns irrationell optimism på Wall Street.

S&P 500 och Nasdaq försvagades förra handelsveckan medan Dow Jones steg med 0,1%. Wall Streets tre huvudindex fortsätter att handla nära rekordhöjder, och tekniskt sett finns det fortfarande inga tecken på en korrigering.

Den nuvarande tjurmarknaden är den längsta någonsin. Negativ ekonomisk data, som svagare sysselsättningsdata, fortsätter att ignoreras. Vissa analytiker varnar för en ”episk” bubbla till följd av att stimulansflödet har skapat extrem övervärdering.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Bank of America meddelade att det finns en irrationell optimism på Wall Street och varnade sina kunder för att en korrigering kan vänta inom kort. Samtidigt tror vissa investerare att återhämtningen från pandemin kan ge extra drivkraft för aktiemarknaderna.

Ökande vaccinationer kommer att hjälpa ekonomin att återhämta sig, men många analytiker är överens om att de positiva förväntningarna redan ingår i priset på många aktier. De säger också att aktiebubblorna är uppblåsta till bristningsgränsen och den nuvarande situationen kommer att kommas ihåg som en av de största bubblorna i finanshistoria.

”Centralbanker visste att deras politik matade en aktiemarknadsbubbla med bieffekten av att öka ojämlikheten mellan redan rika aktieägare och de som inte kunde delta i aktieboomen. Jag oroar mig för att de har skapat en massiv tillgångsbubbla och snedvridning av priserna, ”säger Sven Henrich, grundare av NorthmanTrader.

Den amerikanska centralbanken anser att riskerna för affärsfel ”fortfarande är betydande” och meddelade att de kommer att stödja ekonomin så länge pandemin fortsätter att påverka den ekonomiska utvecklingen. Detaljer om det föreslagna stimulanspaketet på 1,9 miljarder dollar håller fortfarande på att utarbetas, och investerare följer noga alla nyheter relaterade till ett stimulansen i USA.

S&P 500 ned -0,7% förra veckan

Förra veckan försvagades S&P 500 (SPX) med 0,7% och stängde på 3 906 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Så länge priset ligger över trendlinjen i svart och 3 800 punkter förblir S&P 500-indexet på en tjurmarknad, och det finns ingen indikation på att trenden vänder. Om priset stiger över 4 000 skulle det vara en köpsignal för S&P 500, och nästa mål kan vara cirka 4 100 punkter.

DJIA ökade med 0,1% förra veckan

Dow Jones Industrial Average (DJIA) steg med 0,1% förra veckan och stängde på 31 494 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Dow Jones fortsätter att handla nära rekordhöjder, men om priset sjunker under 31 000 poäng skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 30 500 punkter.

Nasdaq Composite minskade -1,6% förra veckan

Nasdaq Composite (COMP) tappade 1,6% på veckobasis och stängde på 13 874 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 14 000 punkter igen skulle det vara en bekräftelse på den hausseartade trenden, men om priset sjunker under 13 000 skulle det vara en stark säljsignal och då ligger vägen fri ned till 12 500 punkter.

Sammanfattning

S&P 500 och Nasdaq sjönk förra handelsveckan medan Dow Jones steg med 0,1%. Wall Streets tre huvudindex fortsätter att handla nära rekordhöjder, och tekniskt sett finns det fortfarande inga tecken på en korrigering. Den nuvarande tjurmarknaden är den längsta någonsin och Bank of America varnade för att det finns en irrationell optimism på Wall Street.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust