Booking Holdings rapporterar Q4-förlust på 116 miljoner pund

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on feb 25, 2021
  • Booking Holdings rapporterar en förlust på 116 miljoner pund under fjärde kvartalet.
  • Det amerikanska företaget värderar sin försäljning till 880 miljoner pund under fjärde kvartalet.
  • Bokning avstod från att ge en prognos för räkenskapsårets första kvartal.

Booking Holdings Inc. (NASDAQ: BKNG) publicerade sin resultatrapport för fjärde kvartalet på onsdagen som var starkare än vad analytiker hade förväntat sig, trots den pågående covid-19-pandemin som fortsätter att skapa kaos inom rese- och turismindustrin.

Booking Holdings aktier steg inledningsvis med cirka 2% under efterhandeln på onsdag men förlorade hela vinsten senare. Aktierna byter nu händer till 1 728 pund per aktie, jämfört med 815 pund per aktie i mars 2020. Läs mer om hur du kan börja handla på aktiemarknaden.

Booking Holdings finansiella resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Booking sa att det avslutade fjärde kvartalet med 116,67 miljoner pund i förlust, vilket motsvarar 2,84 pund per aktie. Under samma kvartal förra året bokförde de istället 19,62 pund i vinst per aktie. Det amerikanska företaget rapporterade en försäljning på 880 miljoner pund under Q4 jämfört med föregående års 2,36 miljarder pund.

På justerad basis förlorade det Norwalk-baserade företaget 40,30 pence per aktie under det senaste kvartalet – en drastisk minskning från 16,47 pund i justerad vinst per aktie förra året. Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra 850 miljoner pund i försäljning under fjärde kvartalet. Deras uppskattning för justerad förlust per aktie uppgick till betydligt högre 3,03 pund.

I separata nyheter från USA rapporterade kontorsmaterialföretaget ODP Corp. också sina finansiella resultat för det fjärde kvartalet på onsdagen.

Bokning avstod från att ge en prognos för det första kvartalet på onsdag, med hänvisning till osäkerheten i samband med covid-19-pandemin som hittills har smittat drygt 110 miljoner människor världen över och orsakat över 2,5 miljoner dödsfall.

VD Glenn Fogels kommentarer på onsdagen

VD Glenn Fogel kommenterade den ekonomiska uppdateringen på onsdagen och sa:

”Resemiljön fortsatte att vara utmanande under fjärde kvartalet 2020 och fram till januari 2021 då covid-19-räkningarna förblev mycket höga och restriktioner infördes på nytt i många delar av världen. Under de senaste veckorna har vi dock börjat se några förbättringar av bokningstrenderna som vi kommer att fortsätta att övervaka.”

Boknings resultatrapport kom bara ett dygn efter att Macy’s meddelade att de återgick till vinst und det fjärde kvartalet.

Booking Holdings gick blygsamt framåt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på nära 8%. I skrivande stund värderas företaget till 70,76 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 73,56.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust