EV: Därför steg Fiskers aktiekurs med 40% igår

Författad av: Michael Harris
februari 25, 2021
  • Apples leverantör Foxconn och EV-företaget Fisker kommer att samarbeta för att bygga en elbil från 2023.
  • De två företagen har planer på att producera en kvarts miljon enheter per år.
  • Fiskers aktiekurs sköt upp med cirka 40% till en ny rekordnivå på 23,75 dollar.

Aktierna i Fisker ( NYSE: FSR ) steg med mer än 38% igår efter att företaget tillkännagav ett partnerskap med Foxconn för att bygga elfordon.

Grundläggande analys: Större partnerskap

Foxconn, ett taiwanesiskt teknikföretag vars största kund är Apple, meddelade att de kommer att utveckla en EV tillsammans med Fisker som ett led i sin aggressiva satsning för för att öka sin EV-exponering. De två företag sa att den nya bilen kommer att säljas under varumärket Fisker men kommer att designas och tillverkas av Foxconn. Produktionen är planerad till 2023.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vi kommer att skapa ett fordon som överskrider sociala gränser, samtidigt som vi erbjuder en kombination av avancerad teknik, önskvärd design, innovation och valuta för pengarna, samtidigt som vi levererar vårt åtagande att skapa världens mest hållbara fordon,” sa Fiskers styrelseordförande och verkställande direktör Henrik Fisker.

Förra veckan avslöjade Foxconns ordförande Liu att företaget har planer på att presentera två nya lätta elbilar byggda på Foxconns plattform. De kommer sannolikt att lanseras under fjärde kvartalet i år. Denna plattform introducerades redan i oktober med mål att hjälpa elbilsproducenter att lansera bilar snabbare.

”Fisker och Foxconn-partnerskapet samlar två globala ledare inom innovation som kommer att gå samman för att frigöra potentialen inom elfordonsindustrin,” säger Foxconn Technology Groups ordförande, Young-way Liu.

De två företagen har planer på att producera en kvarts miljon enheter per år.

Teknisk analys: Fiskers lager skjuter upp

Fiskers aktiekurs exploderade uppåt med cirka 40% igår och nådde ett nytt rekordhögt värde på 23,75 dollar. Aktierna handlas nu över 50% högre i februari. Området som ligger strax under dollar 24 kommer sannolikt att fortsätta representera ett viktigt motstånd för köparna.

Fisker – 1-dagsgraf (TradingView)

Denna zon är värd för det gamla rekordvärdet på 23,63 dollar medan 23,85 dollar är där Fibonacci-förlängningslinjen på 161,8% ligger. En eventuell tillbakadragning kommer att stanna av runt 20,70 dollar, där den horisontella stödlinjen finns.

Sammanfattning

Apples leverantör Foxconn och EV-företaget Fisker kommer att arbeta tillsammans för att bygga ett elfordon från och med 2023.