DraftKings rapporterar 190 miljoner pund i nettoförlust under fjärde kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on feb 27, 2021
  • DraftKings rapporterar en nettoförlust på 190 miljoner pund under det fjärde kvartalet.
  • Det amerikanska företagets intäkter under fjärde kvartalet var högre än förra året.
  • DraftKings genomsnittliga intäkt per månadsbetalande kund steg med 55%.

DraftKings Inc. (NASDAQ: DKNG) meddelade på fredag att deras intäkter under fjärde kvartalet var bättre än förra året på grund av en ökning av antalet unika spelare varje månad. Företaget rapporterade dock fortfarande en större förlust än förväntat under Q4.

DraftKings aktier steg med cirka 4% under förhandeln på fredag. Aktierna byter nu händer till 43,61 pund per aktie, jämfört med 32,11 pund per aktie i början av året. Om du vill investera på aktiemarknaden online behöver du en pålitlig börsmäklare – här är en jämförelse av de bästa för att underlätta ditt val.

DraftKings resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

DraftKings avslutade fjärde kvartalet med 190,70 miljoner pund i nettoförlust. Under fjärde kvartalet förra året begränsades dess förlust till mycket lägre 20,87 miljoner pund. Justerat förlorade det Boston-baserade företaget 17,18 pence per aktie under det senaste kvartalet.

Sportspelsoperatören värderade sina intäkter under fjärde kvartalet till 230,65 miljoner pund, vilket var en betydande ökning från 93,70 miljoner pund under samma kvartal förra året. Som jämförelse hade experter förutsagt att företaget skulle rapportera 166,94 miljoner pund i intäkter under Q4.

De allmänna och administrativa kostnaderna på 123,98 miljoner pund var kraftigt högre än förra årets 33,42 miljoner pund. Det amerikanska företaget sa också på fredag att dess företag-till-konsument-segment såg en ökning med 44% årligen i månatliga unika betalande kunder. I genomsnitt hade de 1,5 miljoner unika betalare per kvartal.

I separata nyheter från USA publicerade Foot Locker Inc. sin resultatrapport för fjärde kvartalet på fredag.

DraftKings genomsnittliga intäkt per månad betalande kund steg 55%

Enligt DraftKings genererade de i genomsnitt 46,53 pund i omsättning per unik betalare i månaden under fjärde kvartalet, vilket motsvarar en 55% årlig tillväxt. Det Nasdaq-noterade företaget rapporterade ökat engagemang från användare under det senaste kvartalet för deras mobila sportspelprodukter och iGaming.

Under föregående kvartal (Q3) rapporterade DraftKings en ännu kraftigare årlig tillväxt på 64% för sina månatliga betalande användare, enligt rapporten som publicerades i november.

DraftKings presterade extremt positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig tillväxt på mer än 350%. I skrivande stund värderas företaget till 16,77 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust