Är det läge att investera i aktier i AMC?

Författad av: Michael Harris
mars 1, 2021
  • AMC Entertainment tilldelade sin verkställande direktör Adam Aron en bonus på 3,75 miljoner dollar.
  • AMC:s aktier stängde förra veckan efter en värdökning med 40%.
  • Många trodde att AMC var på väg mot konkurs, men företaget lyckades förhandla om sin massiva skuld.

AMC Entertainment (NYSE: AMC) aktie överlevde ytterligare en vild vecka efter att WSB-investerare återvänt till marknaden för att inleda en andra våg av hektiska köp.

Grundläggande analys: VD Adam Aron fick en bonus på 3,75 miljoner dollar

AMC Entertainment tilldelade sin verkställande direktör Adam Aron en bonus på 3,75 miljoner dollar under en period då biografkedjan avskedade mängder av anställda och tvingades stänga majoriteten av sina biografer till följd av covid-19.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget, som är baserat i Leawood, Kansas, har drabbats hårt av pandemin och tvingades stänga verksamheten under en stor del av förra året.

Många trodde att AMC var på väg mot konkurs, men företaget lyckades förhandla om sin massiva skuld och sa att de nu har säkrat tillräckligt med kapital för att fortsätta sin verksamhet. AMC har ökat sina skulder avsevärt de senaste åren på grund av massiva investeringar i biografer och förvärv av rivaler, inklusive Carmike Cinemas och UCI & Odeon Cinema Group.

AMC har nått en överenskommelse med filmbolaget Universal Pictures som gör det möjligt att släppa deras titlar på on demand inom 17 dagar efter deras visningar. I utbyte kommer AMC att få en procentandel av Universals intäkter för hemunderhållning.

Efter coronavirusutbrottet i mars ifjol stängde AMC cirka 1 000 av sina biografer runt om i världen. Under den perioden avskedades över 26 000 AMC-anställda, inklusive Aron, som arbetade utan lön under en viss period.

Innan Aron fick bonusen på 3,75 miljoner dollar ifjol betalades Aron 1,25 miljoner dollar i november. Under 2019 låg hans sammanlagda kompensationspaket på 9,67 miljoner dollar.

Teknisk analys: Ytterligare en vild handelsvecka

AMC:s aktier stängde förra veckan över 40% i grönt efter att de handlades cirka 80% högre vid en tidpunkt. En stängning på 8,01 dollar var positiv eftersom 100-DMA nu kommer att fungera som support runt 7,20 dollar.

AMC – veckograf (TradingView)

Köparna har försökt att bryta 200-DMA som ligger strax under 12,00 dollar. Denna linje kommer att fortsätta fungera som ett stort mål för köpare framöver. Eventuella tillbakagångar till cirka 5,0 dollar kommer att ses som en köpmöjlighet.

Sammanfattning

Adam Aron, VD för AMC Entertainment, fick en bonus på 3,75 miljoner dollar ifjol när majoriteten av företagets biografer tvingades stänga till följd av covid-19-pandemin. Samtidigt steg aktierna i det kämpande företaget med 40% när WSB-investerare återvände för att spela en mer aktiv roll på marknaderna igen.