Deere & Company kvar på tjurmarknad efter bättre Q1-resultat än väntat

Författad av: Stanko Iliev
mars 3, 2021
  • Deere & Company rapporterade bättre Q1-resultat än väntat höjde sin kvartalsutdelning med 18%.
  • De totala intäkterna ökade med 23,3% under första kvartalet.
  • Deere & Company höjde sin prognos för 2021.

Aktierna i Deere & Company (NYSE: DE) har stigit med mer än 33% sedan årets början, och den aktuella aktiekursen ligger runt 350 dollar. Deere rapporterade bättre Q1-resultat än väntat i februari och företaget höjde även sin 2021-prognos.

Grundläggande analys: Deere & Company höjde sin prognos för 2021

Deere & Companys aktier har haft en uppåtgående trend sedan årets början med stöd av det starka resultatet under första kvartalet. Deere rapporterade sina Q1-resultat i februari och de totala intäkterna hade ökat med 23,3% på årsbasis till 8,05 miljarder dollar medan QAP GAAP låg på 3,87 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Jordbruksintäkterna ökade med 22% under första kvartalet, intäkterna från segmentet små jordbruk och gräs ökade med 27% och bygg- och skogsförsäljningen ökade med 21%. Det är också värt att nämna att nettoresultatet under kvartalet som avslutades den 31 januari hade mer än fördubblats till 1,22 miljarder dollar.

”John Deere visade stark verksamhet under första kvartalet, vilket resulterade i en marginal på 17% för utrustningsverksamheten. Ag-grunderna förbättrades avsevärt under första kvartalet, och det förbättrade sentimentet återspeglas i den senaste statusen för våra orderböcker och tidiga orderprogram,” sa Brent Norwood, chef för Deere & Company.

Företaget höjde sin prognos för 2021 och tillkännagav att de förväntar sig en ytterligare ökning av intäkterna medan nettoresultatet bör ligga på mellan cirka 4,6 miljarder och 5 miljarder dollar, vilket är betydligt högre än Wall Streets konsensus på 4,14 miljarder dollar. Deere höjde sin kvartalsutdelning med 18% och förklarade förra veckan en kvartalsutdelning på 0,90 dollar per aktie.

Deere & Company kan leverera starkt aktieägarvärde under många år framöver, men aktierna i detta företag är lite dyra till nuvarande pris.

Teknisk analys: Den positiva trenden förblir intakt

Deere & Companys aktier har haft en uppåtgående trend i flera månader, och för närvarande är den trenden intakt.

Datakälla: tradingview.com

De viktiga supportnivåerna är 325 och 300 dollar, samtidigt som 375 och 400 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset hoppar över 375 dollar skulle det vara en signal att handla med aktierna och nästa mål kan då ligga runt 400 dollar, men om priset faller under supportnivån vid 300 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Deere & Company rapporterade bättre Q1-resultat än väntat i februari och bolaget höjde sin kvartalsutdelning med 18%. De totala intäkterna hade ökat med 23,3% under första kvartalet medan nettoresultatet mer än fördubblats till 1,22 miljarder dollar. Deere & Companys aktier förblir på en tjurmarknad och den positiva trenden förblir intakt, men om priset faller under stödnivån vid 300 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal. Deere kan leverera starkt aktieägarvärde under många år framöver, men aktierna i detta företag är lite dyra till nuvarande pris.