Hewlett-Packards intäkter föll med 1% under första kvartalet

Författad av: Wajeeh Khan
mars 3, 2021
  • Hewlett-Packard Enterprises intäkter minskade med 1% under första kvartalet.
  • Det amerikanska företaget förväntar sig upp till 31,51 pence i justerad EPS under andra kvartalet.
  • HPE förutspår nu upp till 1,0 miljarder pund i fritt kassaflöde under helåret.

Hewlett-Packard Enterprise Co. (NYSE: HPE) rapporterade sina ekonomiska resultat för första kvartalet igår och överträffade analytikernas förväntningar. Enligt det amerikanska multinationella företaget förväntar de sig nu upp till 1,0 miljarder pund i fritt kassaflöde för helåret, jämfört med den tidigare prognosen på upp till 790 miljoner pund.

HPE:s aktier steg inledningsvis med 2,5% under gårdagens förhandel, men förlorade största delen av vinsten senare. Aktierna handlas nu till 10,47 pund per aktie, jämfört med 8,29 pund per aktie i början av 2021. Om du vill investera på aktiemarknaden online behöver du en pålitlig börsmäklare – här är en jämförelse av de bästa för att underlätta ditt val.

HPE:s finansiella resultat för första kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

HPE rapporterade 4,89 miljarder pund i intäkter under första kvartalet, vilket motsvarar en årlig nedgång med 1%. På justerad basis tjänade företaget 37,24 pence per aktie under första kvartalet. Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra 4,81 miljarder pund i intäkter under det senaste kvartalet. Deras uppskattning för justerat resultat per aktie låg på 29,36 pence.

Informationsteknikföretaget genererade 577,20 miljoner pund i intäkter från sitt segment Intelligent Edge under första kvartalet, vilket var 12% högre än förra året. Intäkterna från högpresterande beräknings- och missionskritiska system minskade med 9% på årsbasis till 545,69 miljoner pund. HPE tillade att datorintäkterna minskade med 1% under första kvartalet, medan lagringsintäkterna minskade med 5%. Intäkterna från finansiella tjänster var oförändrade och uppgick till 615,87 miljoner pund.

Som jämförelse rapporterade HPE 117 miljoner pund i nettovinst under det föregående kvartalet (Q4).

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

HPE:s prognos för andra kvartalet

För det andra kvartalet förutspår det Houston-baserade företaget nu upp till 31,51 pence i justerat resultat per aktie. Analytiker å andra sidan förutspår 27,21 pence per aktie. HPE förväntar sig upp till 1,35 pund i justerat resultat per aktie under det pågående räkenskapsåret.

VD Antonio Neri kommenterade intäktsrapporten igår och sa:

”Den globala pandemin har förnyat fokuset på digital omvandling, eftersom företag omprövar allt från fjärrarbete och samarbete till företagskontinuitet och datainsikt. När världen går mot återhämtning letar våra kunder efter smidigheten och enkelheten i den molnbaserade världen med flexibilitet och kontroll av en hybrid affärsmodell – och det är här vi har en unik och differentierad värdeproposition.”