5G: Prisprognos för Nokia i mars efter WSB-frenesin

Författad av: Michael Harris
mars 4, 2021
  • Melvin Capital återhämtade sig lite och steg över 20% förra månaden efter WSB- och GameStop-dramat.
  • Aktierna i Nokia tappade nästan 17% i februari efter att ha exploderat upp med över 25% i januari.
  • Nya försök att studsa upp kommer sannolikt att begränsas av 200-DMA vid 3,58.

Aktierna i Nokia Corporation (EPA: NOKIA) handlas stillsamt efter att ha förlorat nästan 17% i februari.

Grundläggande analys: Blankande hedgefonden Melvin Capital återhämtar sig

Melvin Capital, hedgefonden som gjort sig känd för att flitigt blanka aktier och som drabbades av en enorm förlust under GameStop och WSB-sagan, återhämtade sig något och steg med över 20% förra månaden, enligt CNBC.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I januari förlorade Melvin Capital 53% under en short squeeze när en grupp Reddit-investerare drev upp aktierna i GameStop och en handfull andra aktier. Men hedgefonden har enligt uppgift stigit med 21,7% i februari.

Efter att ha drabbats av förlusten i januari sa Melvin Capital att de stängde sina korta positioner när GameStops aktier steg. Hedgefondens grundare Gabe Plotkin kallades till kongressen för att vittna om de flyktiga prisförändringarna, liksom grundaren och VD för Citadel, Ken Griffin, och privatinvesteraren Keith Gill.

Efter GameStop-galenskapen sköt Citadel och Steve Cohens Point72 till med 3 miljarder dollar i Melvin.

Melvin var bara en av de hedgefonder som hade en kort position mot GameStop. Blankning (att gå kort) hänvisar till en handelsstrategi där investerare lånar aktier i ett företag till ett visst pris, säljer dem och väntar på att aktiekursen ska sjunka så att de kan köpa tillbaka dem för en billigare penning och lämna tillbaka dem (och behålla mellanskillnaden).

En grupp investerare, som använde r/WallStreetBets subreddit för att kommunicera, la märke till det stora antalet korta positioner i vissa aktier, inklusive GameStop och AMC Entertainment, och samarbetade för att driva upp priset på dessa aktier.

Teknisk analys: Tillbaka till normalitet?

Nokias aktier förlorade nästan 17% i februari efter att ha exploderat upp över 25% i januari till de högsta nivåerna som registrerats sedan augusti 2019. Vid en tidpunkt i januari – mitt i WSB-dramat – handlades Nokias aktier över 50% i det gröna på månadsbasis .

Nokia (TradingView)

Priset konsolideras nu mellan 3,00 och 3,50. Januaris rally stannade nära 4.80 där 100-MMA ligger. Supportlinjen ligger vid 3.05 och kommer att erbjuda en chans för långsiktiga 5G-investerare att köpa aktier i Nokia, samtidigt som försök att studsa upp igen sannolikt kommer att begränsas av 200-DMA vid 3,58.

Sammanfattning

Hedgefonden Melvin Capital steg med 21,7% i februari efter att ha lidit en enorm förlust i januari till följd av GameStop/Reddit-sagan. Samtidigt handlas Nokia väldigt stillsamt efter två extremt volatila månader.