Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq avslutade veckan starkt efter tre dagars förlust i rad

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 8, 2021
  • Wall Streets tre huvudindex steg på fredag efter en tre dagars förlust i rad.
  • Under veckan steg Dow Jones med 1,8% och S&P 500 med 0,8%, medan Nasdaq förlorade 2,1%.
  • Den amerikanska ekonomin skapade fler jobb än väntat i februari.

Den amerikanska aktiemarknaden stängde kraftigt högre efter en volatil session på fredagen, och Wall Streets tre huvudindex studsade tillbaka från förluster tidigare under dagen. Den amerikanska ekonomin skapade fler jobb än väntat i februari, och den 10-åriga statsräntan steg över 1,62% strax efter löneuppgifterna, vilket var den högsta nivån på mer än ett år.

USA tillförde 379 000 jobb i februari, vilket var mer än förväntat, medan arbetslösheten sjönk till 6,2%. Enligt analytiker gör högre utlåningsräntor spekulativa aktier mindre attraktiva, och de kommande dagarna kan innebära större oro för aktiemarknadsinvesterare.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Undersysselsättningen kommer troligtvis att fortsätta sätta nedtryck på lönerna och därmed också på inflationen, åtminstone i år och nästa år. Vi förväntar oss inte att Fed kommer att börja göra sin penningpolitik mindre expansiv genom att minska sina obligationslån till mitten av 2022,” säger Commerzbank-ekonom Christoph Balz.

Den amerikanska dollarn bibehöll sin styrka, och det är också värt att nämna att den amerikanska senaten godkände stimulanspaketet på 1,9 biljoner dollar denna lördag. Den amerikanska aktiemarknaden har redan tagit med stimulanspaketet på 1,9 biljoner dollar i aktievärderingarna, medan högre inflationsförväntningar sannolikt kommer att upprätthålla statsobligationsräntan.

S&P 500 steg med 0,8% under veckan

Förra veckan steg S&P 500 (SPX) med 0,8% och stängde till 3 841 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över motståndet vid 3 900 igen skulle det vara en köpsignal för S&P 500, men om priset faller under 3 700 punkter skulle det vara en stark säljsignal, och då ligger vägen fri ned till 3 500 punkter.

DJIA steg med 1,8% under veckan

Dow Jones Industrial Average (DJIA) steg med 564 punkter, eller 1,8%, till 31 496.

Datakälla: tradingview.com

Dow Jones Industrial Average förblir på en tjurmarknad, men om priset sjunker under 30 000 punkter skulle det vara en tydlig säljsignal. Vissa Wall Street-analytiker förväntar sig att aktierna kommer att falla något inom kort. Ändå, om priset stiger över 32 000 punkter igen kan nästa mål vara cirka 32 200 eller till och med 32 500.

Nasdaq Composite sjönk med 2,1% förra veckan

Nasdaq Composite (COMP) tappade 2,1% förra veckan och stängde till 12 920 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Nasdaq Composite fortsätter att handlas under 13 000 punkter och risken för ytterligare nedgångar är fortfarande inte över. Om priset faller under 12 500 igen kan nästa mål ligga runt 12 200 eller till och med 12 000 punkter.

Sammanfattning

Wall Streets tre huvudindex steg på fredag efter en tre dagars förlust i rad, med stöd av positiv ekonomiska data. Dow Jones ökade med 1,8% under veckan och S&P 500 med 0,8%, medan Nasdaq tappade 2,1%. Den amerikanska aktiemarknaden utgår ifrån att stimulanspaketet på 1,9 biljoner dollar kommer att godkännas och potentialen på Wall Street för de tre huvudindexen är fortfarande begränsad för tillfället.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust