Läge att investera när Sysco Corporation stigit med över 7% hittills i år?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 21, 2021
  • Syscos aktier har stigit med mer än 7% sedan början av januari 2021.
  • Sysco rapporterade svagare Q2-resultat än väntat förra månaden.
  • Sysco är en riskfylld investering till nuvarande pris.

Aktierna i Sysco Corporation (NYSE: SYY) har ökat med mer än 7% i värde sedan början av januari 2021 och den aktuella aktiekursen uppgår till cirka 79 dollar. Sysco Corporation fortsätter att expandera sin verksamhet, men med tanke på den förväntade motvinden är detta en riskfylld investering till nuvarande pris.

Grundläggande analys: Sysco rapporterade svagare Q2-resultat än väntat

Sysco Corporation är ett amerikanskt multinationellt företag som distribuerar livsmedelsprodukter och köksutrustning i fler än 90 länder världen över. Covid-19-pandemin fortsätter att påverka företagets verksamhet och Sysco rapporterade svagare Q2-resultat än väntat förra månaden.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De totala intäkterna hade minskat med 23,1% på årsbasis till 11,56 miljarder dollar, medan GAAP EPS låg på 0,13. De totala intäkterna hade minskat mer än väntat (-740 miljoner dollar), men styrelsen rapporterade ändå att Sysco vann marknadsandelar jämfört med resten av branschen under kvartalet.

”Vi fortsatte att vinna meningsfulla affärer på det nationella kontot och bokförde ett ökad nettovärde med 200 miljoner dollar under kvartalet, som totalt uppgår till mer än 1,5 miljarder dollar netto i nya entreprenadsaffärer sedan pandemin började. Därtill har vi börjat göra investeringar som förberedelse för den affärsåterhämtning som vi förväntar oss kommer att börja under kalenderåret 2021,” sa Kevin Hourican, VD och koncernchef för Sysco Corporation.

En positiv nyhet är att Sysco förra veckan rapporterade att de minskat sin utestående skuld med totalt 1,1 miljarder dollar. Sysco Corporation beslutade om en kvartalsutdelning på 0,45 dollar per aktie, som kommer att betalas den 23 april, medan ex-utdelningsdagen är den 31 mars.

Med ett börsvärde på 40,2 miljarder dollar är denna aktie inte undervärderad, företagets verksamhet är fortfarande under press och kanske är det inte rätt tillfälle att investera i Sysco Corporations aktier just nu.

Teknisk analys: ”Risk/reward”-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare

Tekniskt sett kan Sysco Corporations aktier stiga över de nuvarande prisnivåerna i mars, men risk/reward-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare just nu. Syscos aktier handlas på samma nivåer som för pandemin, men med den förväntade fortsatta motvinden är detta en riskfylld investering till nuvarande pris.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 85 dollar skulle det ändå vara en signal att handla med aktierna och nästa mål kan då ligga runt 90 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 70 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Sysco Corporation fortsätter att expandera sin verksamhet, men med tanke på den förväntade motvinden är detta en riskfylld investering till nuvarande pris. Sysco rapporterade svagare Q2-resultat än väntat förra månaden – de totala intäkterna hade minskat med 23,1%.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust