Är Nokia ett köp eller sälj i april?

Av:
Mar 23, 2021
Listen
  • Nokia har tecknat ett femårigt avtal med AT&T.
  • Nokia höjde sin prognos för 2021.
  • Om priset stiger över 4,5 dollar igen kan nästa mål ligga runt 5 dollar.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Nokias aktier rusade upp över 9,5 dollar per aktie i januari – främst till följd av intresse från det populära Reddit-forumet WallStreetBets. Aktiens aktuella pris ligger runt 4 dollar och enligt analytiker har aktierna i detta företag potential för tålmodiga investerare.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Grundläggande analys: Nokia fortsätter att expandera sin verksamhet

Copy link to section

Nokia Corporation är ett finskt multinationellt telekommunikations-, informationsteknik- och konsumentelektronikföretag som verkar i över 100 länder. Nokia fortsätter att expandera sin verksamhet och har nu tecknat ett femårigt avtal med AT&T.

Enligt avtalet kommer AT&T att implementera Nokias C-Band-portfölj för att höja sin nätverkskapacitet och för att stödja 5G-teckning både inom- och utomhus. I mars meddelade företaget att de har tecknat ett patentlicensavtal med Samsung för videostandarder.

“Vi är mycket glada över att ha nått en överenskommelse med Samsung som ytterligare validerar Nokias decennielånga investeringar i FoU och bidrag till multimedia- och videotekniska standarder,” sa Jenni Lukander, VD för Nokia Technologies.

Nokia har också tecknat ett avtal med Microsoft om att utveckla privata fall för trådlös användning som är avsedda för företag. Nokia kommer att kombinera sina mobilnätverkslösningar med Azure Private Edge Zone som används för applikationer med extremt låg latens.

Nokia höjde sin prognos för 2021 medan styrelsen tillkännagav en tydlig och detaljerad plan för att öka konkurrenskraften och ledningen på marknaden. Varje affärsgrupp kommer att fokusera på kapitalallokering och teknikledarskap, vilket kommer att positionera företaget för att öka sin tillväxt 2021 och därefter.

“Nokia ompositionerar sig för att leverera hållbar och lönsam tillväxt och vi anpassar vår verksamhet till att bli ledande i en alltmer digitaliserad värld. Denna plan gör det möjligt för oss att leverera dubbelsiffriga jämförbara rörelsemarginaler 2023 och öka vår ledning på de marknader vi väljer att spela på,” säger Pekka Lundmark, VD och koncernchef för Nokia.

Nokia har också avslöjat planer på att skära ned upp till 10 000 jobb under den kommande tvåårsperioden. Detta är en del av en ny omstrukturering och åtgärderna bör minska minska Nokias konstnadsbas med 700 miljoner dollar innan slutet av 2023.

Detta företags grundläggande förutsättningar är inte dåliga och med ett marknadsvärde på 23 miljarder dollar värderas Nokia rimligt i förhållande till konkurrenterna. Nokia rapporterade solida Q4-resultat i februari och enligt analytiker visar aktierna i detta företag potential för tålmodiga investerare.

Teknisk analys: 4,5 dollar representerar den första motståndsnivån

Copy link to section
Datakälla: tradingview.com

Nokias aktier handlas för närvarande över stödnivån vid 4 dollar och om priset stiger över 4,5 dollar igen skulle det vara en signal att köpa aktier, och nästa mål kan då ligga runt 5 dollar. Om priset å andra sidan sjunker under stödnivån vid 3,5 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och öppna för ett fall ned till cirka 3 dollar.

Sammanfattning

Copy link to section

Nokia fortsätter att expandera sin verksamhet och har nu tecknat ett femårigt avtal med AT&T. Med ett börsvärde på 23 miljarder dollar värderas Nokia rimligt och aktierna i detta företag visar potential för tålmodiga investerare.

Aktier & Fonder Marknadsanalys