Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq steg i veckan tack vare optimism om ekonomisk återhämtning

Författad av: Stanko Iliev
april 19, 2021
  • Föra veckan steg Dow Jones med 1,2%, S&P 500 ked 1,4% och Nasdaq med 1,1%.
  • Dow Jones Industrial Average och S&P 500 nådde rekordhöjder under veckan.
  • Nasdaq Composite stängde mindre än en procent under sin rekordnivå.

Den amerikanska aktiemarknaden stängde högre i fredags och Wall Streets tre huvudindex lyfte när investerare såg solid ekonomisk data och bankintäkter som tecken på ett momentum för den amerikanska pandemiska återhämtningen. Dow Jones Industrial Average och S&P 500 redovisade sin fjärde vecka med vinster i rad, medan Nasdaq Composite stängde mindre än en procent under sin rekordnivå.

De amerikanska beslutsfattarna uppgav att de förväntar sig en ökning av inflationen, men trots detta kommer de att ha fokus på att säkerställa att arbetsmarknaden återhämtar sig helt. Federal Reserve kommer troligen att hålla räntorna oförändrade 2021 även om den amerikanska ekonomin fortsätter att återhämta sig från pandemin.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Investerarnas förtroende för vägen som ligger framför oss verkar stabilt, och alla tittar på hur långt vi kan gå innan vi börjar höja räntorna,” säger George Catrambone, chef för Amerikas handel på DWS Group.

De amerikanska beslutsfattarna upprepade än en gång att stimulansprogrammet kommer att förbli på plats tills ekonomin återhämtar sig till nivåer före pandemin. Fed-ordföranden Jerome Powell sa att en nedskärning av obligationsköpsprogrammet kommer att komma ”långt innan” en räntehöjning, men detta kommer inte att ske på kort sikt.

S&P 500 steg med 1,4% under veckan

Förra veckan såg S&P 500 (SPX) en ökning med 1,4% och stängde till 4 185 punkter.

Datakälla: tradingview.com

S&P 500 steg över 4 190 punkter förra handelsveckan, men om priset sjunker under 4 000 punkter skulle det vara en stark säljsignal och öppna för ett fortsatt fall ned till 3 800 punkter.

DJIA steg med 1,2% förra veckan

Dow Jones Industrial Average (DJIA) steg med 1,2% förra veckan och stängde till 34 200 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Dow Jones Industrial Average steg till rekordhöjder förra veckan och om priset lyfter över 34 500 punkter skulle det vara en hausseartad bekräftelse för detta index. Om priset å andra sidan sjunker under 33 000 punkter så skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 32 000.

Nasdaq Composite steg med 1,1% förra veckan

Nasdaq Composite (COMP) steg med 1,1% förra veckan och stängde till 14 052 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Nasdaq Composite stängde mindre än en procent under sin rekordnivå i fredags och om priset stiger över 14 200 punkter skulle det vara en hausseartad bekräftelse för detta index. Den nuvarande stödnivån ligger runt 13 500 och om priset faller under denna nivå skulle det vara en stark säljsignal och då ligger vägen fri ned till 13 000 punkter.

Sammanfattning

Dow Jones Industrial Average och S&P 500 nådde rekordhöjder förra veckan, medan Nasdaq Composite stängde mindre än en procent under sin rekordnivå. Federal Reserve kommer troligen att hålla räntorna oförändrade 2021 även om den amerikanska ekonomin fortsätter att återhämta sig från pandemin.