Booking Holdings VD kommenterar den globala efterfrågan på resor efter Q1-förlust

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 6, 2021
  • Booking Holdings intäkter föll med mer än 50% under första kvartalet.
  • Verkställande direktören Glenn Fogel menar att resultatet kommer att återhämta sig under andra kvartalet.
  • Booking Holdings har fallit med 2% på aktiemarknaden idag.

Booking Holdings Inc. (NASDAQ: BKNG) rapporterade sent igår att deras intäkter rasade med 50% under räkenskapsårets första kvartale eftersom den pågående covid-19-pandemin fortsatte att begränsa resor och turism. Företaget rapporterade 39,65 miljoner pund i förlust (97 pence per aktie) under första kvartalet.

Reseteknologiföretagets intäkter var något lägre än FactSet-konsensusen, men justerat var dess förlust per aktie mindre än väntat. Följaktligen öppnade Booking Holdings handeln med att sjunka med cirka 2% på aktiemarknaden idag.

VD Glenn Fogel säger att resultatet kommer att återhämta sig under andra kvartalet

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Trots den svaga kvartalsutvecklingen uttryckte VD Glenn Fogel förtroende för att tecken på återhämtning börjat synas och att utvecklingen sannolikt kommer att återhämta sig under andra kvartalet. Det Norwalk-baserade företaget avstod dock från att delge sin prognos för andra kvartalet. Under föregående kvartal (Q4) övergick Booking Holdings till att gå med förlust med 116 miljoner pund.

I en kommentar till intäktsrapporten på CNBC:s “Squawk Box” idag sa Fogel att återhämtningen var starkare i USA än någon annanstans i världen, förutom Israel, men det är ett mycket litet reseområde.

Som ett globalt företag, tillade Fogel, förlitar sig hälften av Booking Holdings verksamhet på Europa, ytterligare 20% på Asien och de återstående 30% på USA och resten av världen. Detta belyser vikten av en global återhämtning innan företaget kan återgå till pre-pandeminivåerna.

Fogel betonar sambandet mellan reseefterfrågan och vaccinationerna

Verkställande direktören sa:

”Vi tror att säkerhet i resor är mycket viktig. Vi inser att vissa människor alltid kommer att vara ovilliga att sätta sig i ett flygplan eftersom de är rädda för viruset. Men faktum är att människor blir sjuka överallt i världen. Vi vill bara göra saker så säkra som möjligt. När vaccinerna fortsätter att distribueras över hela världen kommer människor att känna sig säkrare och de börjar resa mer och mer. Och vi ser verkligen fram emot att nå en situation där människor inte alltid tänker på covid utan kan fokusera på sina liv.”

VD Fogel påpekade att efterfrågan på resor snabbt återhämtar sig i länder där vaccinationerna gått snabbt. Han kostaterade att Europa hittills haft problem vad gäller vaccinationsprogrammen men uttryckte förtroende för att saker och ting har börjat ta fart de senaste veckorna. På lång sikt, sa Fogel, var han positiv till att Europa snart kommer på fötter igen.

I separata nyheter från USA rapporterade Moderna 1,123 miljarder pund i försäljning av sitt covid-19-vaccin under det första kvartalet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust