Hur man köper aktier i AMC Entertainment efter att AMC rapporterat väntade Q1-resultat

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson bor i Montreal med sin fru och dotter, älskar att titta på hockey och är på en livslång strävan efter… read more.
on maj 7, 2021
  • AMC-aktien handlades oförändrat igår eftermiddag efter att de rapporterade sina resultat för första kvartalet.
  • Det står i kontrast till hur AMC-aktien sköt i höjden tillsammans med GameStops aktier i början av 2021.
  • Här är en guide om hur du köper AMC-aktier.

AMC Entertainment Holdings Inc (NYSE: AMC) rankades just bakom GameStop som den näst mest populära ”meme-aktien” i början av 2021. Aktierna i AMC handlades för 20,36 dollar per aktie som högst, men har sedan sjunkit under 10 dollar per aktie.

Trots att de förlorade 50% i värde från sin topp så har AMC Entertainment-aktien ändå stigit med mer än 350% sedan början av 2021. Igår var AMC-aktien i fokus eftersom företaget rapporterade sina resultat för första kvartalet efter att marknaden stängt. Överraskande nog handlades AMC:s aktier platt efter resultatrapporten – ett ovanligt resultat för en av de mest populära WallStreetBets-aktierna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I korthet sa AMC att det förlorade 1,42 dollar per aktie under sitt första kvartal och att omsättningen låg på 148,3 miljoner dollar. Detta levde inte upp till Wall Streets prognoser om en förlust på 1,28 dollar per aktie och intäkter på 152 miljoner dollar.

Om du behöver en hjälpande hand för att förstå hur man köper aktier i AMC efter kvartalsrapporten så är den här guiden för dig.

Hur och var man kan köpa AMC-aktier just nu

Att köpa AMC Entertainment-aktier efter torsdagens resultatrapport kräver att du öppnar ett aktiemäklarkonto. När du är klar skriver du helt enkelt in AMC-tickern och klickar på köpknappen så är du en ny aktieägare i AMC-aktien.

Aktiemäklarindustrin har exploderat under de senaste åren med innovativa företag som listat ut sätt att erbjuda billiga eller till och med gratis handel.

Vårt team av experter bedömer att dessa två aktiemäklare är de bästa ställena att köpa AMC Entertainment-aktier på:

1. eToro

eToro grundades 2006 och har varit en pionjär vad gäller att erbjuda provisionslön handel. Företaget hör till de mest ansedda börsmäklarna i branschen och har varit ett av världens mest värdefulla privata företag innan de beslutade sig för en börsnotering på den amerikanska börsen.

Att köpa aktier i AMC via eToro är smidigt och helt säkert. Kom igång genom att klicka på länken nedan:

Registrera dig här>

2. Plus500

Plus500 grundades 2008 och fungerar som en CFD-mäklare (Contract For Difference). Skillnaden mellan Plus500 och andra aktiemäklare är subtil – i stället för att äga den underliggande aktien direkt så inleder investeraren en handel som förändras i värde baserat på prisutvecklingen för den underliggande aktien, i detta fall AMC-aktie.

Klicka på länken nedan för att komma igång med Plus500 idag:

Registrera dig här>

Vad är AMC-aktier?

AMC är världens största biografkedja med stor närvaro i USA och Europa. AMC Entertainment-aktien har drabbats hårt under covid-19-pandemin eftersom företaget inte hade något annat val än att stänga sin verksamhet.

Men inför pandemin var AMC inte heller rankad som en toppaktie. Lanseringen av flera populära videostreamingtjänster innebär att människor inte längre behövde lämna sina hem för underhållning.

Men AMC-aktien visar tecken på att vakna till liv nu i början av 2021 när hälsoläget över hela världen började förbättras. AMC Entertainments aktier gynnades också av en stark närvaro på Reddits WallStreetBets. AMC:s VD Adam Aron tackade personligen Reddit-communityns ”apes” för att de drivit upp aktien och hjälpa den att undvika att fall till noll på grund av en konkursansökan.

Kommer AMC-aktien att stiga i värde?

Det finns ingen garanti för att AMC-aktien kommer att öka i värde, men argumentet kan göras att företaget förutspås en betydligt ljusare framtid idag jämfört med tidigare år. När människor fortsätter att bli mer bekväma att ge sig ut i jakt underhållning kommer biograferna sannolikt att bli en av huvuddestinationerna.

AMC Entertainment meddelade i sin resultatrapport att cirka 99% av deras amerikanska biografer är öppna med begränsad kapacitet medan den internationella verksamheten ligger efter på bara 27%. När biograferna fortsätter att öppna världen över har AMC goda möjligheter till högre intäkter.

Raden av stora biopremiärer under 2021 bör också kunna hjälpa till att lyfta AMC-aktien. Några av filmerna inkluderar Emma Stone som spelar i ”Cruella”, den nionde delen av den ikoniska ”Fast & Furious”-sagan och Daniel Craig som repriserar sin roll som James Bond.

Reaktioner i sociala medier

https://twitter.com/jay_cole523/status/1390399392864157700
Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust