Fem viktiga punkter i Tyson Foods resultatrapport för andra kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 10, 2021
  • Tyson Foods slog Wall Streets prognoser under det andra kvartalet.
  • Fler än 42 000 av Tysons anställda har vaccinerats hittills.
  • Tyson Foods Inc förväntar sig att den justerade nötköttförsäljningen kommer att öka i år.

Tyson Foods Inc. (NYSE: TSN) rapporterade sina ekonomiska resultat för det andra kvartalet idag och överträffade analytikernas prognoser för resultat och intäkter. Den största amerikanska köttproducenten förklarade sina positiva resultat med en stark efterfrågan på kycklingprodukter när hotell och restauranger börjat öppna igen över hela landet.

1. Ekonomisk utveckling

Tyson Foods meddelade att deras nettoresultat under andra kvartalet uppgick till 337,31 miljoner pund (92 pence per aktie). Under motsvarande kvartal förra året begränsades nettoresultatet till lägre 266,45 miljoner pund (73 pence per aktie). På justerad basis tjänade Tyson 95 pence per aktie under andra kvartalet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Tyson Foods genererade 8,01 miljarder pund i försäljning under det senaste kvartalet jämfört med föregående års Q2 på 7,72 miljarder pund. Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle se en försäljning på 7,93 miljarder pund under andra kvartalet och 82 pence i justerad EPS. Under det föregående kvartalet (Q3) bokförde Tyson Foods 337,66 miljoner pund i nettoresultat.

2. Försäljning från enskilda segment

Tyson Foods rapporterade en minskad försäljning av nötkött med 5,8% på årsbasis under andra kvartalet. Kyckelförsäljningen minskade med 3,2% på årsbasis, medan färdiglagade livsmedel och fläskkategorin såg en nedgång på 4,2% respektive 0,5%.

I relaterade nyheter rapporterade US Foods också bättre kvartalsförsäljning än väntat idag.

3. Andra anmärkningsvärda siffror

Andra anmärkningsvärda siffror i Tyson Foods resultatrapport inkluderar 1,84 miljarder pund i likviditet och 67,32 miljoner pund i covid-19-relaterade kostnader. Fler än 42 000 av företagets anställda har vaccinerats hittills. Det Springdale-baserade företaget minskade sin totala skuld under andra kvartalet med ungefär 710 miljoner pund.

4. Prognos för budgetåret 2021

För räkenskapsåret 2021 förutspår Tyson Foods att den justerade försäljningen av nötkött kommer att öka jämfört med föregående budgetår. Å andra sidan förväntas försäljningen av kyckling och fläsk förbli under press under 2021. Enligt det NYSE-noterade företaget kommer försäljningen av färdigrätter att förbli på samma nivåer som under fjolåret i år.

5. VD Dean Banks kommentarer

I en kommentar till den finansiella rapporten sa VD Dean Banks att:

”Vi ser en betydande inflation i hela vår leveranskedja, vilket sannolikt kommer att skapa marginalpress under det andra halvåret. Vi kommer att förbli fokuserade på de faktorer vi kan kontrollera. Våra långsiktiga utsikter är ljusa när den globala proteinförbrukningen fortsätter att öka och vi förväntar oss att våra investeringar i kapacitetsutvidgning, produktinnovation och teknik skapar hållbart aktieägarvärde.”

Inverkan på aktiekursen

Tyson Foods aktier steg med mer än 0,5% under dagens förhandel. Aktien har nu stigit med cirka 25% hittills i år på aktiemarknaden. I skrivande stund värderas Tyson Foods till 20,37 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 14,52.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust