Tyson Foods rapporterar 337,66 miljoner pund i Q1-nettoresultat

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on feb 12, 2021
  • Tyson Foods rapporterar 337,66 miljoner pund i nettoresultat under första kvartalet.
  • Det amerikanska företagets intäkter sjönk till 7,56 miljarder pund under första kvartalet.
  • Tyson Foods förutspår strax under 31,81 miljarder pund i helårsintäkter.

Tyson Foods Inc. (NYSE: TSN) meddelade igår att deras intäkter inte motsvarade Wall Streets prognoser under första kvartalet. Bolagets justerade resultat per aktie var dock bättre än förväntat.

Tyson Foods aktier föll med strax under 1% under gårdagens förhandel. Aktierna handlas nu till 50,25 pund per aktie, jämfört med 31,94 pund per aktie i mars 2020. Läs mer här om du är intresserad av att investera på aktiemarknaden online.

Tyson Foods resultat för första kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Tyson Foods sa att dess nettoresultat under första kvartalet landade på 337,66 miljoner pund, vilket motsvarar 93 pence per aktie. Under det jämförbara kvartalet förra året uppgick nettoresultatet till högre 368,03 miljoner pund, eller 1,0 pund per aktie.

På justerad basis tjänade det amerikanska multinationella företaget 1,40 pund per aktie under kvartalet som avslutades den 2 januari. Tyson Foods värderade sina intäkter under första kvartalet till 7,56 miljarder pund jämfört med föregående års 7,82 miljarder pund.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra intäkter på 7,85 miljarder pund under det senaste kvartalet. Deras uppskattning för justerat resultat per aktie låg på 1,08 pund.

Tyson Foods, som äger varumärken som Hillshire Farm, Jimmy Dean och Ball Park, tillskrev sitt oväntat starka justerat resultat per aktie till segmenten kött, kyckling och färdigmat. I relaterade nyheter från den amerikanska livsmedelsindustrin rapporterade Kraft Heinz också sina kvartalsresultat på torsdagen.

Tyson Foods prognos för hela räkenskapsåret

För hela räkenskapsåret förutspår Tyson Foods nu att intäkterna ska landa nära 31,81 miljarder pund. Analytiker förväntar sig också 31,67 miljarder pund i intäkter för livsmedelsföretaget under det pågående räkenskapsåret. För det föregående kvartalet (Q4) rapporterade det amerikanska företaget 524,77 miljoner pund i nettoresultat.

Tyson Foods sa att de bokfört extra kostnader de senaste månaderna på grund av den pågående covid-19-pandemin som hittills har smittat drygt 27 miljoner människor i USA och orsakat över en halv miljon dödsfall. Kostnaderna var relaterade till hälso- och säkerhetsåtgärder (PPE, testning, sanitering) som de införde för att skydda sina arbetare.

Tyson Foods presterade svagt på aktiemarknaden förra året med en årlig nedgång på cirka 30%. I skrivande stund värderas de till 14,76 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 11,78.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust