Tyson Foods överträffar Wall Streets Q4-prognoser

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on nov 16, 2020
  • Tyson Foods överträffade Wall Streets prognoser för räkenskapsårets fjärde kvartal.
  • Det amerikanska livsmedelsföretaget förutspår nu upp till 33,37 miljarder pund i helårsintäkter.
  • Tyson Foods höjde sin delårsutdelning för stamaktierna A och B.

Tyson Foods Inc. (NYSE: TSN) presenterade sin resultatrapport för räkenskapsårets fjärde kvartal idag, som överträffade analytikernas prognoser för såväl resultat som intäkter. Företaget återinförde också sin utdelning för budgetåret 2021.

Tyson Foods öppnade med en uppgång på nästan 2,5% på aktiemarknaden idag. Det amerikanska företaget har nu fallit med över 25% hittills i år på aktiemarknaden, men ändå återhämtat sig med nästan 40% sedan årets lägstanivå i mars på grund av den pågående covid-19-krisen. Läs mer här om du är intresserad av att investera på aktiemarknaden online.

Tyson Foods resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas förväntningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Tyson Foods meddelade att dess nettoresultat under fjärde kvartalet landade på 524,77 miljoner pund, vilket motsvarar 1,44 pund per aktie. Under motsvarande kvartal ifjol stannade nettoresultatet på 279,83 miljoner pund eller 77 pence per aktie. Under föregående kvartal (Q3) sjönk Tyson Foods nettoresultat till 404 miljoner pund på grund av COVID-19-restriktionerna.

Covid-19-pandemin har hittills infekterat fler än 1,1 miljoner människor i USA och orsakat över en kvarts miljon dödsfall. I separata nyheter från USA publicerade cybersäkerhetsföretaget Palo Alto Networks också sin kvartalsrapport på måndagen.

På justerad basis tjänade Tyson Foods 1,37 pund per aktie under det senaste kvartalet, vilket motsvarar en årlig ökning med 50%. Försäljningsmässigt bokförde Tyson Foods 8,69 miljarder pund under fjärde kvartalet jämfört med föregående års 8,25 miljarder pund under motsvarande kvartal.

Enligt FactSet hade analytiker förutspått att företaget skulle se intäkter på 8,35 miljarder pund under fjärde kvartalet. Deras uppskattning för justerad EPS var 90 pence per aktie. Det Springdale-baserade företaget uppskattade sina covid-19-relaterade kostnader till 151,67 miljoner pund under fjärde kvartalet och 409,50 miljoner pund för räkenskapsåret.

Tyson Foods prognos för hela budgetåret 2021

För hela räkenskapsåret 2021 räknar Tyson med att intäkterna kommer att landa i intervallet 31,85 miljarder till 33,37 miljarder pund. Som jämförelse ligger FactSet-konsensus för årliga intäkter på 33,46 miljarder pund. Livsmedelsföretaget höjde sin kvartalsutdelning i slutet av förra veckan till 34 pence och 30 pence per klass A-aktie respektive B-aktie.

Tyson Foods presterade positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på cirka 65%. I skrivande stund värderas företaget till 14,11 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 12,62.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust