GBP/USD. Därför steg det brittiska pundet steg med 1,5% idag

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son och brorson… read more.
on maj 10, 2021
  • GBP/USD-priset steg med mer än 1,5% idag.
  • Detta hände när investerare reagerade på de senaste amerikanska Nonfarm Payroll-uppgifterna.
  • Det steg också efter stark brittisk husprisindexdata.

GBP/USD-paret steg med mer än 1,5% idag till den högsta nivån sedan den 25 februari när marknaden återspeglade stigande huspriser i Storbritannien och den svaga amerikanska dollarn. Det handlas till 1,4120, vilket är 3,3% över den lägsta nivån sedan den 12 april.

GBP/USD
GBP/USD

De brittiska huspriserna stiger

Den brittiska ekonomin återhämtar sig snabbare än de flesta analytiker förväntat sig. De senaste uppgifterna visade att arbetslösheten sjönk till 4,9% i mars. Däremot steg den amerikanska arbetslösheten från 5,9% i mars till 6,1% i april.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den brittiska bostadssektorn har också varit robust tack vare de relativt låga räntorna och att Boris Johnson-administrationens pausat stämpelskatten. Uppgifter som publicerades på måndagen visade att huspriserna stigit i den snabbaste takt på fem år.

Mer exakt visade data från Halifax att priserna steg med 1,4% i april till ett genomsnitt på 258 000 pund. Faktum är att det genomsnittliga priset stigit med 20 000 pund sedan pandemin startade. Det finns fortfarande oro för att sektorn kommer att börja sakta ner när regeringen avslutar sitt stöd.

GBP/USD har också stigit till följd av den svagare amerikanska dollarn. Försäljningen av dollarn accelererade idag när valutahandlare fortsatte att förvänta sig en mer avslappnad Federal Reserve efter det svaga sysselsättningsuppgifterna som publicerades på fredagen. Uppgifterna visade att ekonomin bara skapade 266 000 nya jobb i april medan arbetslösheten steg.

Denna vecka kommer GBP/USD att påverkas av de senaste amerikanska konsumentinflationsnumren som väntas på onsdag den här veckan och detaljhandelsförsäljningen på onsdag. Paret kommer också att reagera på Storbritanniens senaste BNP som kommer ut på onsdag. Analytiker förväntar sig att uppgifterna visar att ekonomin minskade med 6,1% under första kvartalet.

GBP/USD-prognos

GBP/USD
GBP/USD teknisk graf

GBP/USD-paret bildade ett symmetriskt triangelmönster förra veckan, vilket visas på 4-timmarsdiagrammet ovan. Triangeln nådde sin sammanflödesnivå på fredag, vilket ledde till en drastisk breakout uppåt. Faktum är att priset nu ligger mer än 1,25% över triangelns sammanflödeszon. Det har också stigit över de exponentiella glidande medelvärdena för 25 och 15 dagar och över 23,6% Fibonacci retracement-nivån. Därför, även om en kort tillbakadragning är möjlig, kommer paret sannolikt att fortsätta stiga när tjurarna riktar in sig mot nästa nyckelmotstånd vid 1,4150.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust