Är juni en bra månad att köpa aktier i Sysco Corporation?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on maj 23, 2021
  • Sysco rapporterade svagare resultat än väntat för tredje kvartalet.
  • Wells Fargo är fortsatt positiva till Sysco.
  • Företagsledningen meddelade förra veckan en ny plan för återköp av aktier värd 5 miljarder dollar.

Aktierna i Sysco Corporation (NYSE: SYY) har gått från 74,14 till över 86 dollar som högst sedan början av januari 2021 och det aktuella priset ligger runt 80,51 dollar. Sysco rapporterade svagare resultat än väntat för tredje kvartalet denna månad, men företagsledningen förväntar sig ändå att efterfrågan kommer att förbättras eftersom restriktionerna lättar inom de områden där Sysco verkar.

Grundläggande analys: Företagets verksamhet är fortfarande under press

Sysco Corporation är ett amerikanskt multinationellt företag som distribuerar livsmedelsprodukter och köksutrustning i fler än 90 länder världen över. Covid-19-pandemin fortsätter att påverka företagets verksamhet och Sysco rapporterade svagare resultat än väntat för tredje kvartalet denna månad.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De totala intäkterna minskade med -13,9% på årsbasis till 11,8 miljarder dollar, medan GAAP EPS under tredje kvartalet låg på 0,17 dollar. De totala intäkterna minskade mer än väntat (-170 miljoner dollar), men företaget förväntar sig en förbättrad efterfrågan eftersom restriktionerna lätter i de områden där Sysco verkar.

”Vi ser en ständigt förbättrad efterfrågan från våra kunder i USA och vi är redo att prestera internationellt när marknaderna öppnas igen. Sysco har gjort stora framsteg med vår transformationsagenda, eftersom vi samtidigt investerar i tillväxt och omvandlar vårt företag för att tjäna vårt kunder bättre,” säger Kevin Hourican, Sycos president och verkställande direktör.

Intäkterna från segmentet International Foodservice Operations minskade med -31,3% jämfört med samma period förra året, vilket bidrog till en rörelseförlust på 121,5 miljoner dollar. Sysco är en riskabel investering med nuvarande aktiekursen. Motvinden förväntas fortsätta till följd av den pågående covid-19-pandemin och effekterna av viruset.

Sysco Corporation handlas för mer än sjutton gånger EBITDA 2020, det bokförda värdet per aktie är mindre än 3 dollar och den aktuella utdelningsavkastningen är cirka 2,3%. Det nuvarande risk/reward-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare, företagets verksamhet är fortfarande under press och det är förmodligen inte rätt tid att köpa Sysco Corporation-aktier just nu.

Trots detta förblir Wells Fargo positiva till detta företag och förväntar sig att Sysco kommer att se en stark ekonomisk återhämtning när situationen normaliseras. En positiv nyheten är att företagets ledning förra veckan tillkännagav en ny återköpsplan på 5 miljarder dollar och en överenskommelse om att förvärva Greco and Sons för ett icke avslöjat belopp.

Teknisk analys: Syscos aktier handlas på pre-pandemiska nivåer

Syscos aktier handlas på pre-pandemiska nivåer trots att bolagets verksamhet fortfarande är under press. Denna aktie är inte undervärderad och om den amerikanska aktiemarknaden går in i en mer omfattande korrigeringsfas kan aktiekursen falla till betydligt lägre nivåer.

Datakälla: tradingview.com

Om priset faller under stödet vid 75 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 70 dollar. Om priset å andra sidan stiger över motståndet vid 90 dollar så skulle det vara en signal att handla med Syscos aktier och nästa mål kan då ligga runt 95 eller till och med 100 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust