Hiltons VD: ”Vi hade en storslagen helg”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 2, 2021
  • Hotellbokningarna har ökat kraftigt de senaste dagarna när Amerika fortsätter att vaccineras.
  • Hiltons VD säger att den uppdämda efterfrågan för affärer och möten kvarstår.
  • Hilton Worldwides aktier har stigit med över 15% hittills i år på aktiemarknaden.

Hotellbokningar har ökat kraftigt de senaste dagarna när Amerika fortsätter att vaccineras, vilket gett människor förtroende för att de ska kunna resa fritt, åtminstone inhemskt, under sommarsäsongen. VD Christopher Nassetta från Hilton Worldwide Holdings Inc (NYSE: HLT) besökte CNBC igår för att diskutera den senaste ökningen av efterfrågan på hotell.

VD Christopher Nassettas kommentarer på CNBC:s “Squawk Box”

Nassetta erkände att volymerna ökat massivt de senaste dagarna. På “Squawk Box” sa verkställande direktören att:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vi hade en storslagen helg. På lördagskvällen var vi nästan 93% fullbokade över hela USA, vilket verkligen är det bästa sedan pandemin började, och förmodligen den bästa lördagskvällen vi någonsin har haft.”

Nassetta betonade att återhämtningen huvudsakligen varit begränsad till fritidsgäster just nu, men uttryckte förtroende för att även affärsresor och mötesegmentet börjat visa tecken på förbättringar och sannolikt kommer att ta fart senare i år och fram till 2022.

Bokningarna för denna sommar, enligt Nassetta, är högre vid denna tidpunkt jämfört med toppen under 2019 (innan pandemin) tack vare den upptagna efterfrågan som äntligen kan mötas tack vare vaccinationerna.

Uppdämda efterfrågan för affärer och möten kvarstår

Covid-19-pandemin fick företag att använda onlineplattformar som Zoom för kommunikation. Men Nassetta är positivt att både arbetsgivare och anställda vill återgå till personliga möten när ekonomin öppnar helt igen. Han sa:

”Enligt många av våra stora företagskunder har det varit en svår tid. Tack vare tekniken har det varit hanterbart, men det är inte hållbart. Det är kontraproduktivt för företagskulturen, det förhindrar samarbete, innovation och andra saker som är nödvändiga för att driva deras strategier. Ledare inom ett brett spektrum av branscher har insett att affärsresor är en nödvändig del av att göra affärer. Så det finns mycket uppdämd efterfrågan inom affärer och möten som kommer att släppas fri under hösten och nästa år.”

Hilton Worldwide gör stora investeringar för att utöka sitt fotavtryck runt om i världen. För närvarande är de verksamma i 121 länder och cirka 60% av deras verksamhet ligger utanför USA

Företaget, som har sitt huvudkontor i McLean, rapporterade sitt finansiella resultat för det första kvartalet den första veckan i maj. Aktierna i företaget öppnade på 128,50 dollar igår och byter för närvarande händer för 126,05 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust