Här är ETF:er som innehåller AMC- och GameStop-aktier

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 9, 2021
  • Investerare kan omedvetet exponeras för meme-aktierna via ETF:er.
  • AMC & GME är två av de största komponenterna i IWM Russell 2000 ETF.
  • XRT:s 49-procentiga vinst hittills under 2021 tillskrivs till stor del GameStop Corp.

Rädslan för volatiliteten i meme-aktier få många investerare att hålla sig borta från företag som AMC Entertainment Holdings Inc (NYSE: AMC) och GameStop Corp (NYSE: GME). Men de kan fortfarande var exponerade för dem utan att vara medvetna om det.

Många investerare satsar sina pengar på ETF:er, som kan inkludera en eller flera av meme-aktierna. Till exempel är AMC och GameStop två av de största komponenterna i IWM Russell 2000 ETF. Dessutom tillskrivs XRT:s 49-procentiga vinst hittills under 2021 till stor del till GME.

Nancy Tenglers kommentarer på CNBC:s ”Trading Nation”

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Meme-aktierna har säkert hjälpt flera ETF:er att överträffa förväntningarna de senaste månaderna. Men volatiliteten som kommer på köpet gör dem också mer riskfyllda. Enligt Laffer Tengler Investments investeringschef Nancy Tengler innebär AMC en risk som är betydligt större en den potentiella belöningen. På CNBC:s ”Trading Nation” sa hon:

”Detta är ett företag vars ledning har en glupsk aptit på kapital. 104 miljoner aktier utestående för ett år sedan, 513 miljoner nu. Insiders säljer, och de har negativa intäkter till på köpet. Jag skulle vara en säljare så snabbt som möjligt på dessa nivåer, och investerare bör vara medvetna om vad deras största innehav är i ETF:er.”

AMC-aktien föll något igår och handlas nu för 55,50 dollar per aktie vilket ger biografkedjan ett marknadsvärde på 27,62 miljarder dollar. GME steg med 3% igår.

Oppenheimers Ari Wald är positiv till Russell 2000

Den senaste veckan ökade Russell 2000-indexet med 1,8% jämfört med en vinst på mindre än 1,0% för riktmärket S&P 500-index. De har också överträffat indexet för stora bolag hittills under 2021. Enligt Oppenheimers chef för teknisk analys, Ari Wald, kommer Russell 2000 att bibehålla sin stigande trend och ombalanseringen av indexet den 25 juni kommer att minska en del av risken. I samma intervju med CNBC sa Wald:

”Ombalanseringen kommer att ta hand om den frågan för investerare på egen hand. Dessa två aktier är endast 2% av Russell 2000-värdet. Det är skönheten i en diversifierad ETF, du får lite av det här, lite av det där. Small caps överlag är positionerade för att bryta ut uppåt. Russell 2000 har bildat en spiralfjäder. Det verkar bryta ut. Jag tror att det stöder ett sommarrally för aktier över lag. ”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust