Citigroup föll för 12:e sessionen i rad när bankräntorna sjunker – dags att köpa?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jun 19, 2021
  • Citigroups aktier har nu fallit under 12 sessioner i rad.
  • Bolagets aktie föll med 1,81% igår till följd av fallande bankräntor.
  • Feds Jim Bullard förväntar sig första räntehöjningen under 2022. Dags att köpa C-aktier?

När aktierna i Citigroup Inc. (NYSE: C) stängde veckan igår var det den 12:e dagen i rad med förluster när investerare fortsatte att dumpa sina bankaktier. Även om Federal Reserve verkade optimistisk i den senaste penningpolitiska uppdateringen fortsatte bankräntorna att sjunka.

Fed-ordförande Jerome Powell uppgav tidigare i veckan att han förväntar sig att den amerikanska ekonomin ska prestera bättre än väntat nästa år. Och igår instämde Jim Bullard i dessa kommentarer och berättade för CNBC att han förväntar sig den första räntehöjningen sedan pandemin inleddes under 2022.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Så generellt sett är marknaden optimistisk just nu, bortsett från bankräntorna. Det betyder att bankaktier kan komma att återhämta sig betydligt under de kommande kvartalen.

Grunderna för Citigroup

Citigroup-aktiens senaste nedgång har lett till en attraktiv värdering med ett P/E-förhållande på 9,44. Dess framåtriktade P/E är något bättre på 8.35. Analytiker förväntar sig att vinsten kommer att öka med en sammanlagd årlig tillväxttakt på cirka 10% de närmaste fem åren. Det ger aktien ett PEG-förhållande på bara 0,87.

Ur ett värderingsperspektiv ser Citigroup-aktierna därför massivt undervärderade ut.

Och när bankräntan sannolikt kommer att stiga inför en potentiell räntehöjning nästa år, kan detta vara den perfekta tiden att köpa Citi-aktier. Bolagets aktier handlas också till ett attraktivt pris/kontanter-förhållande på 0,14, vilket också lockar värdeinvesterare. Samtidigt kan utdelningsinvesterare fokusera på den aktuella utdelningsavkastningen på cirka 3,02%. Därför ser Citigroup-aktien ut som ett attraktivt alternativ för många typer av investerare, vilket innebär att den befinner sig i en perfekt position för att studsa tillbaka.

Källa – TradingView

Teknisk översikt

Tekniskt sett verkar C-aktierna ha fallit den senaste tiden inför en baisseartad breakout från en stigande kanalformation. Det visar en plötslig förändring av marknadssentimentet utlöst av fallande bankräntor och stigande inflation.

Investerare kan sikta mot potentiella vinster vid cirka 73,01 och 80,19 dollar. Å andra sidan kan investerare som vill blanka aktien sikta på vinster vid cirka 62,71 och 57,37 dollar.

Slutsats: Citigroup-aktien ser ut att kunna studsa tillbaka

Sammanfattningsvis har Citis aktier dragit tillbaka för att handla till attraktiva värderingsmultiplar. Även om bankräntorna har sjunkit den senaste tiden kan de stiga igen inom kort på grund av ökad marknadsoptimism. Det skapar den perfekta situationen för bankaktier att studsa tillbaka. Citigroup kan vara ett bra mål för investerare som förväntar sig en comeback.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust