Är det läge att köpa FedEx-aktier nu?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jun 22, 2021
  • FedEx aktier steg med nästan 3% igår efter att ha studsat mot 100-dagars MA.
  • Uppstudsen hindrade FDX-aktierna från att hamna på översålda nivåer.
  • Företaget kommer att rapportera sitt Q4-resultat den 24 juni. Så ska jag köpa FDX-aktier nu?

Aktierna i det amerikanska leveransserviceföretaget FedEx Corp (NYSE: FDX) studsade av det 100 dagars glidande genomsnittet igår upp till 293,00 dollar per aktie. FedEx aktier hade sjunkit med nästan 10% under de sex veckor som ledde fram till den 18 juni. Det accelererade prisfallet kom efter att konkurrenten United Parcel Services Inc. (NYSE: UPS) varnade investerare för att vara överoptimistiska om återhämtningen efter covid-19-pandemin.

Det finns en rad frågetecken om leveranssektorn när livet återgår till det normala. Företagen gynnades av vaccinleveranserna, men när fler blir fullt vaccinerade kommer intäkterna därifrån att minska.

FedEx ser spännande ut inför resultatrapporten

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Flygindustrin spås en ljus framtid nu när reserestriktionerna lättar. Och när fler människor beger sig runt i världen kommer efterfrågan på leveranstjänster också att öka. Därför kommer leverantörsföretag som FedEx att se ökade intäkter.

Nya rapporter tyder på att den amerikanska flygindustrin gjorde framsteg i maj och att antalet flygresenärer ökade med 19% från april. FedEx senaste kvartal avslutades den 31 maj och deras kvartalsrapport kommer därför att inkludera det ökade resandet som sågs förra månaden.

Framför allt kommer företaget sannolikt att höja sina prognoser för nästa kvartal och räkenskapsåret 2022.

Analytiker förväntar sig att FedEx vinst per aktie kommer att öka med 176% i år och i genomsnitt 30% under de kommande fem åren. FDX aktier handlas med ett efterföljande P/E-förhållande på 25,27 och en forward P/E på 14,07. Därför kan aktien vara drastiskt undervärderad – även efter att ha stigit med mer än 113% de senaste 12 månaderna.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: FDX-aktien får starkt stöd av 100 dagars MA

Tekniskt sett verkar FDX-aktierna ha studsat mot stödnivån vid 100 timmars glidande medelvärde. Det hindrade också aktien från att landa på översålda nivåer på 14 dagars RSI. Som ett resultat fortsatte FDX att handlas inom en konsoliderande kilformation på det dagliga diagrammet.

Investerare som vill tjäna på uppstudsen kan sikta på vinster vid cirka 306,43 och 320,23 dollar. De viktigaste stödnivåerna är 281,13 och 264,49 dollar.

Slutsats: FDX ser ut som en fantastisk aktie att köpa i juni

Sammanfattningsvis fann FedEx aktier stöd igår innan de studsade tillbaka till att handlas över 293,00 dollar per aktie. Aktien behåller sina ljusa framtidsutsikter i en stigande mönsterbildning trots den senaste tidens återgång.

Om vi blickar framåt så räknar analytiker med en stark vinsttillväxt i år och under de kommande fem åren. Därför kommer bolagets resultat för fjärde kvartalet att bli intressant och investerare ser fram emot prognosen för verksamhetsåret 2022.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust